10 Geboden

1. Skimateriaal uitzoeken

Kies allereerst de juiste lengte van uw ski’s en skistokken of snowboard. Uw lichaamslengte vormt hierbij het uitgangspunt. Wij helpen u graag hiermee!
Het afstellen van de bindingen wordt door de afstellers gedaan. Laat de bindingen niet te strak afstellen en controleer altijd de werking hiervan.
Tijdens het skiën of snowboarden draagt u handschoenen.

 

2. Verlaten van het clubhuis

Pas op dat u geen anderen afschrikt met uw ski’s en skistokken of snowboard. Houdt het clubhuis alstublieft schoon en heel.

 

3. Aandoen van de ski’s

Doet u dit aan de onderzijde van de baan, op de mat. Kies altijd de baan die bij uw niveau past. Baan 1 en 6 is voor beginners, baan 2, 4 en 5 voor gevorderden en baan 3 en 7 is voor vergevorderden.

4. Gebruik van de lift

Let er vooral bij drukte op dat uw ski’s of snowboard geen sta-in-de-weg vormen voor andere skiërs / snowboarders. Bij de lift aangekomen gunt u uzelf eerst een blik naar boven. Valt er iemand uit de lift, druk dan direct op de rode stopknop en wacht met aanzetten van de lift tot de skiër of snowboarder weer in de lift staat. Pak de liftkabel ca. 1 meter voor de beugel vast. De beugel komt in de rug en u gaat in het liftspoor naar boven.

 

5. Lift uitstappen

Op het plateau aangekomen laat u de kabel los en stapt u direct schuin weg. Zo maakt u plaats voor de volgende.

6. Het hoogste punt

Indien u van het weidse uitzicht wilt genieten of een praatje met uw buurman / -vrouw wilt maken, doe dit dan bij voorkeur achter op het plateau. Daar hindert u niemand.

7. Naar beneden

En dan is het zover, u ziet de steile helling en roept: “Moet ik hier vanaf?” Jazeker! Eerst kijkt u of de baan vrij is. Wil er toevallig iemand op hetzelfde moment naar beneden gaan, blijf dan zo min mogelijk onderweg staan. Maakt u een noodstop, ga dan altijd naar de zijkant van de baan.

8. Uitloop

Maak na de afdaling de uitloop vrij en stelt u zich bij drukte in rijen van twee op voor de lift.

9. Ski’s, stokken of snowboard

Als u een rustpauze inlast, laat dan geen materiaal onder aan de baan liggen. We beschikken buiten over speciaal hiervoor bestemde rekken.

10. Après Ski

Het materiaal brengt u na het skiën / snowboarden natuurlijk terug naar de stalling en u plaats het in de rekken. En wat is er mooier dan in ons clubhuis of op het terras na te genieten bij onze après ski café!