Het G-skiteam

G-skiën is een sportinitiatief voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. We organiseren trainingen voor kinderen en volwassenen zodat deze sporters niet alleen fysiek en mentaal ‘fitter’ worden, maar ook dat zij met meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld in het leven staan en daarmee de kwaliteit van hun leven wordt bevorderd.

De voordelen van sportbeoefening zijn o.a. een verbetering van de conditie- en motorische vaardigheden, vergroting van het zelfvertrouwen, een positiever zelfbeeld en het maken van vrienden. Daarnaast levert sport voor mensen met een verstandelijke beperking ook nog een bijdrage aan een positieve beeldvorming bij hun familie, vrienden en publiek.

 

Voor wie?

Voor mannen en vrouwen, jongens en meisjes met een lichte verstandelijke beperking. Het maakt niet uit of je wel of niet kunt skiën. Kun je nog niet skiën, dan gaan we het je leren. Kun je al skiën, dan gaan we zorgen dat je het nog beter kan. Wil je alleen maar mee trainen dan is dat prima. Het is aan de trainers om iedereen uit te dagen om ook mee te willen doen aan een wedstrijd en/of een training in de sneeuw.

 

Baantraining

Iedere zaterdagavond trainen we op Wolfskamer Wintersport in Huizen van 17.00 – 20.00 uur. Het 1e uur trainen we met de jongste skiërs van 4 tot ca. 12 jaar. Daarna wordt er nog een uur getraind met tieners en het laatste uur trainen we met volwassen skiërs. Per training wordt er, in kleine groepjes of individueel, zo optimaal mogelijk aan hun individuele ski techniek gewerkt.

 

Sneeuwtraining

Als men aan de baantraining meedoet kan men zich inschrijven voor een sneeuwtraining in Oostenrijk. De trainers op de baan verzorgen ook de trainingen in de sneeuw. Grote voordeel is dat trainers en skiërs al met elkaar vertrouwd zijn.

 

Wanneer kun je beginnen?

Door het grote aantal trainers kan men iedere zaterdag per direct starten in het team.

 

Nieuwsgierig geworden?

Lijkt het je leuk om eens te gaan kijken of dit iets voor jou is? Je kunt een proeftraining volgen. Je moet hiervoor vooraf even contact opnemen. De proeftraining wordt gegeven door een ervaren trainer.  Skimaterialen worden ter beschikking gesteld tijdens de proeftraining

 

Programma per seizoen

JAARPROGRAMMA

Baantrainingen Wolfskamer

 

 

najaar cursus

september t/m december

13 trainingen

voorjaar cursus

januari t/m maart

8 trainingen

combinatiecursus

najaar – en voorjaar cursus

 

 

 

 

Sneeuwtrainingen

 

 

kerstvakantie (1e week)

Wagrain te Oostenrijk

8 dagen

krokusvakantie (noord)

Wagrain te Oostenrnijk

8 dagen

april weekend

SnowWorld Landgraaf

2 dagen

 

 

 

Wedstrijden

 

 

wolfskamer G-KerstCup

2e zaterdag in december

 

wolfskamer G-Cup

Zondag maart/april