.financity-logo { display: none; } .single footer, .single .financity-blog-title-wrap{ display:none !important; } tribe-bar-date-filter table { width: 100%; text-align: left; margin-bottom: 10px; } table tr td { padding: 0px;} /* div.gdlr-core-column-20 { position: fixed; right: 0; }*/ .wpcf7-form-control { background-color: #FFFFFF; } ..gdlr-core-page-builder-body { background-color: #FFFFFF; } body .gdlr-core-blog-full .gdlr-core-excerpt-read-more { display: none; }

Wolfskamer Wintersport en het nieuwe seizoen!

Speciale editie 29 september 2020

Het roer gaat om!

Voorwoord
Met pijn in ons hart moeten we als staf, management en bestuur van Wolfskamer Wintersport melden dat het afgelopen is met het toegeeflijke Corona beleid dat we voor onze leden bedacht hadden.

De ontwikkelingen met name in de Randstad hebben de regering doen besluiten om forse beperkingen door te voeren. En dan volgt ook de lokale gemeente, in ons geval de gemeente Huizen, in dezelfde toepassing van maatregelen. Per vandaag 29 september zijn forse beperkingen doorgevoerd voor de sportverenigingen.

 

Het is ons in Nederland niet gelukt om collectief de voorzichtigheid in acht te nemen. De eerlijkheid gebied te stellen dat we na een mooie seizoenstart van twee weken ook bij ons zagen dat deze en gene het lastig vond zich aan de regels en persoonlijke beperkingen te houden. De gezelligheid rond de Wolfskamer banen was soms meer uitnodigend dan de gevraagde zelfbeperking. Aanwijzingen van medewerkers werden in een aantal gevallen niet opgevolgd, wat weer lastig was voor die medewerkers. Anderzijds waren er velen die zorgzaam mee deden.

Het gaat nu in ieder geval anders worden, waarbij de sporters nog wel het terrein op mogen om hun lessen te volgen, maar ouders, begeleiders en partners buiten moeten blijven, uitzonderingen daar gelaten.

We hopen van ganser harte dat iedereen mee doet om de nieuwe beperkingen in acht te nemen, zodat we over niet al te lange tijd weer wat verruiming in de maatregelen mogen verwachten. Als we met zijn allen meedoen en elkaar ook aanspreken op een positieve grondhouding naar de maatregelen, dan staan we samen sterk. Als het niet lukt lopen we het risico dat de gemeente ons sluit en dat willen we toch met kracht vermijden.

Wat betekent het concreet ?

  • Slechts de 2500 sporters die per week onze lessen volgen mogen, met in acht name van de spelregels, het terrein op voor deelname aan de lessen.
  • Begeleiders mogen tot aan de poort, om hun kind, pupil of partner weg te brengen en 
  • dienen dan rechtsomkeert te maken en van het terrein weg te blijven tot aan het afhaalmoment.
  • Een uitzondering betreft de ouders en/of begeleiders van kinderen tot 10 jaar. Deze mogen met slechts één begeleider per kind, het kind helpen bij het aantrekken van skischoenen en deze afleveren bij de wachtlocatie van hun klasje. Daarna dienen ook zij het terrein te verlaten in bovengemelde zin.
  • Hetzelfde geldt voor de G-skiërs en de skiërs met een lichamelijk beperking. Deze zijn in een aantal gevallen aangewezen op hun begeleiders.
  • Om mensen die buiten moeten wachten, bijvoorbeeld in hun auto, tegemoet te komen, zullen we op Wolfskamer Plaza een “coffee to go “tentje openhouden op de drukke dagen. “Kopen op het plein en de consumptie buiten de poort”, is het devies.
  • De algemene Coronaregels zoals in eerdere berichtgeving en ook bebording gemeld
    blijven onverkort van kracht.

Het is deze ruimte die we gekregen hebben van de Gemeentelijke Autoriteiten op straffe van sluiting van Wolfskamer Wintersport als deze regeling niet stipt en in deze geest gevolgd wordt.

Naschrift
Het moge duidelijk zijn dat we als vereniging op een veel meer permissieve lijn zaten. We hadden goede hoop op een gezamenlijk en zorgzaam seizoen.
Dat is helaas in de praktijk ook bij ons niet helemaal gelukt. We hopen dat met de nieuwe beperkingen iedereen de moed erin houdt en zal bijdragen aan een foutloze toepassing. Het spijt ons diep voor de vele vriendelijke ouders en begeleiders, die de ernst van de pandemie en onze zorgzame hantering van regels zeer serieus namen. Het mocht niet baten. Hun positieve bijdrage is door de nieuwe situatie niet beloond. Laten we hopen op een kentering in de komende periode en dat we weer snel met zijn allen op ons mooie banencomplex en in de Après-ski kunnen genieten.

Staf, management en bestuur