.financity-logo { display: none; } .single footer, .single .financity-blog-title-wrap{ display:none !important; } tribe-bar-date-filter table { width: 100%; text-align: left; margin-bottom: 10px; } table tr td { padding: 0px;} /* div.gdlr-core-column-20 { position: fixed; right: 0; }*/ .wpcf7-form-control { background-color: #FFFFFF; } ..gdlr-core-page-builder-body { background-color: #FFFFFF; } body .gdlr-core-blog-full .gdlr-core-excerpt-read-more { display: none; }

Acht maanden wintersportplezier bij Wolfskamer

laatste les foto

Het seizoen 2020/2021 zit erop, 25 april.

Het was ongekend. Acht maanden lang skiën en snowboarden in Coronatijd. Iedere week weer opnieuw, 2500 leden in cursusklassen, 60 wedstrijdskiërs, die meerder keren per week trainden en 60 G-skiërs elk weekend.

Welgeteld betrof dit meer dan 55.000 individuele ski-uren en we hebben GEEN CORONA BESMETTING op de club meegemaakt. Onze maatregelen, het zorgvuldig handhavingsklimaat van medewerkers en sporters en de gezamenlijke discipline hebben een zorgeloos sportseizoen mogelijk gemaakt.  Daar mogen we dankbaar voor zijn.

Dat we ook nog weer 300 leden zijn gegroeid, lijkt een erkenning voor wat we “op de mat” hebben gelegd dit seizoen. De extra inzet van medewerkers, het prettige samenspel met de Gemeente Huizen en de NSkiV en het geduld van ouders/begeleiders om een uurtje te wachten op de parkeerplaats droegen ertoe bij dat de vele kinderen, jongeren en ook volwassenen hun geliefde sport konden blijven uitoefenen.

Nu sluiten we de club voor een viertal maanden, waarin met name het groot onderhoud aan de banen verzorgd wordt. We zijn bereikbaar via email en op woensdagen per telefoon. We wensen alle leden en belangstellenden een zorgeloze zomer toe. Tot september!

Het zit erop, maar voor de echte liefhebbers is er Module 3, het start volgende week …schrijf je in

roderik bugles

Dit weekend eindigt de seizoen cursus van 21 lessen. Hij bestond uit 2 modules, namelijk tot de Kerst en na de Kerst.

Maar we hebben ook nog een module 3. Die begint al volgende week. Als je snel bent kun je nog meedoen.

 Waar bestaat module 3 uit? Drie mogelijkheden,

 1. Skimeters maken op een hoger vaardigheidsniveau
 2. Voor Benjamins en Turbo cursisten, verdere voorbereiding voor volgend seizoen
 3. Deelname aan een van de succesvolle Rutschi’s Fun dagen

Het succes van de succesvolle Krokusdagen wijst je de weg in Module 3

Wat we steeds meer zien gebeuren is wat we noemen “Wintersport in Nederland “.

Dus niet zozeer een cursus boeken om straks in de sneeuw goed uit de voeten te kunnen, maar gewoon veel wintersport plezier vinden op de Gooische banen.

De Krokusvakantie wees ons de weg. Meer dan 2300 bezoekers die hun wintersportplezier zochten in de Gooische Alpen. Velen gingen meters maken in het vrij skiën en anderen zochten weer verdere “scherpte “in hun vaardigheid en het plezier dat ze daarin vonden bij een privéles. Een knallend succes was het kinderprogramma “Rutschi’s Fun dagen”, een drie-uurs programma met veel skiën, tuben en spel.

Je vindt het weer, vijf weken lang en voor de gevorderde skiërs een wedstrijd, een week na het einde van module 3. Inschrijving is open.

Dus, bel op korte termijn de receptie, en bespreek waar je nog kunt instappen

 • Bij de typische groep 3 en groep 4 klasjes waar veel slalom, spannende oefeningen en fun te vinden is.
 • Bij de Benjamins waar je jouw beginnende skivermogen verder kunt ontwikkelen
 • Of op één of meer van de dagen (woensdagmiddag, vrijdagmiddag om 14.30 of zaterdag om 13.00 uur.) voor het drie-uurs programma Rutschi’s Fundagen, met skiën, tuben en spelvormen. Dit is voor jongeren tot 12 jaar.

Bel dezer dagen de receptie en bespreek je mogelijkheden

De seizoensinschrijving start maandag

Het is ieder jaar weer opmerkelijk en voor ons als vereniging verheugend, …de run op de plaatsjes in de skiklassen van het volgende seizoen. We beginnen traditiegetrouw op 1 februari, zodat we ruim de tijd hebben om op een zorgvuldige manier de klassen in te delen.

Hoe werkt het dit jaar, voor seizoen 2021/2022?

De inschrijving gebeurt online, vanaf maandag 1 februari.

 • Je gaat naar onze website. Midden op de grote foto bovenaan zit de button “aanmelden seizoen 21-22”.
 • Je vult per cursist bij “seizoenscursus” of “module 1” jouw gegevens of die van je kinderen of partner compleet in.
 • Onderaan kun je aangeven of je nog telefonisch contact wilt voor nader overleg. Wij zullen jou dan bellen op het aangegeven nummer.
 • Binnen 3 dagen na digitale aanmelding krijg je een bevestiging van je inschrijving per email en een betaalverzoek via een TIKKI€.
 • Met dit TIKKI€ dien je binnen drie dagen te betalen en dan is je inschrijving en plaatsing in een cursusgroep definitief. Zonder betaling vervalt de inschrijving. Anderen staan in de regel al te wachten.

We hopen dat op deze manier, Corona-proof en met hedendaags online gemak, de inschrijfprocedure voor iedereen makkelijk en comfortabel is.

Avondsluiting, ook bij Wolfskamer

sneeuw plein We moeten nu toch het hoofd buigen.

We hebben met grote inzet van alle betrokkenen, tot op heden kans gezien het seizoen ‘20/’21 grotendeels doorgang te laten vinden. In nauwe samenspraak ook met de Gemeente Huizen, hebben we voortdurend maatregelen getroffen en waar nodig bijgesteld zodat het skiën en de lessen bij Wolfskamer Wintersport voor leden en belangstellenden mogelijk bleef. Met ook het Kerstvakantieprogramma als extra kregen we dan ook veel complimenten van onze leden.

De AVONDKLOK-maatregel, zoals gisteren bekrachtigd is door de Tweede Kamer, is echter een absolute blokkade voor onze avondlessen. Hier houdt het op.

Wat betekent het?

We hebben als directie en MT besloten dat de avondklassen twee weken lang geen doorgang vinden. Dus vanaf zaterdag 23 januari tot en met dinsdag 9 februari komen de doordeweekse lessen na 19.30 uur, en in het weekend na 20.00 uur te vervallen.

Het is een collectieve maatregel van de club, mede in het licht van beschikbaarheid van Corona randvoorwaarden die we moeten kunnen blijven beheersen. We bieden de klassen die dit betreft aan dat ze na beëindiging van module 2 op zondag 14 maart, nog twee inhaallessen krijgen in de tweede helft van maart. Berichten daarover volgen nog.

Laten we vooral hopen dat deze “avondklok schade” beperkt blijft tot de komende veertien dagen. Maar vooral ook dat het regeringsbeleid in deze bijdraagt aan het gezond blijven van zoveel mogelijk mensen.

Wolfskamer Wintersport is dankbaar dat het seizoen in deze lastige periode grotendeels intact is gebleven en dat het wintersportplezier op onze banen ook dit seizoen doorgang heeft kunnen vinden. Wij danken je bij voorbaat voor het begrip.

Wintersport in Nederland was een groot succes

Onder het motto “licht in de tunnel” hebben velen genoten van ons wintersportprogramma in de Kerstvakantie. Eigenlijk begon het al half december met de zeer geslaagde online Wolfskamer Nationale Bambi Cup. Met een paar honderd gedreven deelnemers, 6 uur lang “streaming “online TV en 6000 inlogs liet Wolfskamer Wintersport iets bijzonders zien.

Maar het daarna volgende Kerstvakantie programma “Licht in de tunnel”, het sportieve en recreatieve antwoord op de Lock Down periode, was eigenlijk een nog groter succes. Onder het motto “Wintersport in Nederland” boden we vele dagen een gevarieerd programma van “vrij skiën”, “proeflessen en clinics” en voor de vele kinderen “het feestelijke tuben”. Voor familieleden, vrienden en kennissen van onze leden was er de mogelijkheid van een kerstpas of dagpas waardoor zeer velen hun wintersportbeleving in de Gooische Alpen konden genieten.

Meer dan 2200 vrij-skiërs mochten we deze dagen ontvangen, 350 tubers, meer dan 100 individuele lesnemers en niet minder dan 70 sportievelingen die een clinic deden zoals een buckelpiste training.

De stemming was opperbest, de benauwdheid van de Lock Down werd even vergeten, terwijl we anderzijds met strikte Coronaregels en alerte stewards een Covid veilige sportsituatie hebben gecreëerd. De roep om een vergelijkbaar programma in de Krokusvakantie klinkt nu al.

roetschie

 

Gezond skiën en genieten bij Wolfskamer Wintersport in Huizen!