HET WAS EEN LANGE WARME ZOMER BIJ WOLFSKAMER WINTERSPORT

In onze Nieuwsbrief van juni kondigden we het al aan. Weer een zomerperiode met verrassende vernieuwingen aan ons mooie skicomplex. De leden werden betrokken via een eenmalige extra heffing van € 10,-. Daarvoor zijn we dankbaar. Maar het resultaat mag er ook zijn. Twee projecten zijn zeer geslaagd. Het derde project, het nieuwe paviljoen Wolfskamer Plaza aan de voorzijde, hebben we een half jaar moeten opschorten vanwege een technisch/ambtelijke belemmering door de regionale gasbeheerder Liander.

Wat geweldig gelukt is: de baanreorganisatie van de banen 5,6 & 7, met vele nieuwe skimogelijkheden tot gevolg. Ook het pleintje achter op ons skigebied is vernieuwd met een fraaie uitbreiding van het VGW paviljoen en een mooie loggia van waaruit onze leden relaxed de verrichtingen van hun kinderen en verwanten op de nieuwe banen kunnen volgen.

We moesten de laatste jaren steeds vaker leden en aspirant-leden teleurstellen. De doorstroommogelijkheid binnen de skischool naar een hoger niveau was beperkt. We hebben het over de baankarakteristiek van het type baan 4. Daarvan hadden we maar beperkte capaciteit, waardoor ook vrij-ski mogelijkheden voor gevorderden slecht mogelijk waren. Anderzijds hadden we baan 7, de zogenaamde fun baan, die maar weinig gebruikt werd.

Met vele betrokkenen, waaronder de skischoolstaf, hebben we een nieuwe opzet van de laatste 3 banen (5,6 & 7) ontworpen.

Het leverde op baan 5 de gewenste verdubbeling van baan 4 op. Op baan 7 is een uitbreiding ontstaan van het type baan 1 voor de vele beginnende skiërs die jaarlijks toestromen. Baan 6 wordt dan vergelijkbaar met baan 2. Een kleiner gedeelte van baan 7, zelf een grote brede baan, is opnieuw aangelegd als een snowboard en freestyle baan van maximaal 8 meter breed, een echte fun baan. Ook is er een extra lift bijgekomen in het achterste gedeelte van de pistes, waarmee de doorstoom ook is toegenomen.

Maar vooral de verdubbeling van de baan 4 capaciteit maakt Wolfskamer Wintersport klaar voor de toekomst.

Nieuwsbrief foto 1.1

Een groot compliment gaat uit naar de vele betrokkenen die zich uitermate intensief hebben ingezet om alles in de zomerperiode te realiseren. De staf van de vereniging, de ingehuurde “handjes” en leveranciers en vooral ook de trouwe vrijwilligers, soms al op respectabele leeftijd, willen we bedanken. De vaste vrijwilligersploeg wist met hun kennis en ervaring steeds weer de puntjes op de i te zetten.

Het seizoen kan beginnen.

nieuwsbrief foto 2