EEN PRACHTIG PAVILJOEN OP HET INTEGRATIEPLEIN

Wolfskamer Wintersport heeft als doelstelling om als wintersportvereniging zich te richten op breedtesport (met name de skischool), wedstrijdsport en aangepaste sport (G-skiën en skiën voor mensen met een lichamelijke beperking).

Nadat al eerder het G-skiën geïntegreerd is in de organisatie van Wolfskamer Wintersport, kunnen we nu vol trots stellen dat de banden met de Vereniging van Gehandicapte Wintersporters (VGW) ook zeer nauw zijn aangetrokken.

Dat heeft er onder andere toe geleid dat we met gezamenlijke inspanning een veel groter en vernieuwd paviljoen hebben gebouwd op het achterste deel van ons terrein. Wat inspireert daarbij is de loggia die aan de voorzijde van deze SKIOSK is ontstaan. Deze “lounge ruimte” beoogt een aangename plek te worden voor het genieten van alles wat zich op baan 5, 6 en 7 afspeelt. Daarmee bevorderen we ook de integratie van de verschillende soorten wintersporters die tot Wolfskamer behoren.

We hebben in de laatste maanden als staf van Wolfskamer Wintersport nog eens stilgestaan bij onze uitgangspunten als vereniging. Het heeft er toe geleid dat we onze MISSIE  nog eens hebben aangescherpt.

Wolfskamer Wintersport wil drie belangrijke functies voor haar leden bevorderen:

  • EEN RUSTPUNT IN EEN HECTISCH BESTAAN
  • HET BEVORDEREN VAN SPORTIEF BEWEGEN
  • HET STIMULEREN VAN VERBINDING MET ANDEREN

De vernieuwing die ontstaan is op het achterste gedeelte van ons terrein, het zogenoemde INTEGRATIEPLEIN, geeft gestalte aan alle drie de functies uit onze missie.

Voor het nieuwe paviljoen SKIOSK liggen de banen 5, 6 en 7. Op deze banen tref je beginners, mensen met een beperking en ook de gedreven slalomskiërs van de hogere 4S groepen. Het hele spectrum dat Wolfskamer Wintersport kan bieden toont zich in een wijds panorama dat deze zomer is ontwikkeld. De loggia, als overdekte loungeruimte, biedt het rustpunt en ook de mogelijkheid tot maken van contact met andere leden. Met regelmaat zal er een kopje koffie geserveerd kunnen worden en bij evenementen nog veel meer dan koffie.

Tegelijkertijd biedt het gebouw de grote opslag voor de bijzondere skimaterialen waar mensen met een lichamelijke handicap van gebruik maken. Ook is er een pantry en een toilet.

We zijn samen met de SGW trots op wat deze zomer bereikt is.

 

nieuwsbrief foto 5nieuwsbrief foto 6