.financity-logo { display: none; } .single footer, .single .financity-blog-title-wrap{ display:none !important; } tribe-bar-date-filter table { width: 100%; text-align: left; margin-bottom: 10px; } table tr td { padding: 0px;} /* div.gdlr-core-column-20 { position: fixed; right: 0; }*/ .wpcf7-form-control { background-color: #FFFFFF; } ..gdlr-core-page-builder-body { background-color: #FFFFFF; } body .gdlr-core-blog-full .gdlr-core-excerpt-read-more { display: none; }

Herfstvakantie!!!  
Wintersportplezier in de Gooische Alpen

Het was een groot succes, begin dit jaar, het wintersportprogramma dat we organiseerden in de Krokusweek op de mooie skibanen van Wolfskamer. We doen het weer, maar nu als Herfstvakantie aanbod. Kom ook,

kinderen baan 7

Maandag 18 t/m vrijdag 22 oktober

Alle dagen leuke activiteiten voor leden en belangstellenden.

Het programma:

banden baan 1

 • Rutschies FUN dag:

– Een programma op maandag, woensdag en vrijdag van vier uur (10.00 tot 14.00 uur) voor kinderen van 5 tot 13 jaar, met meerdere sportonderdelen, zoals:

(1) Vrij skiën onder begeleiding
(2) Tuben
(3) Spelvormen
(4) Tijdens Lunch Meet & Greet met Rutschie
Neem zelf je lunch mee of koop een lunch bon voor € 5,-.

 • Tuben

-Met een grote “band” de helling af suizen, zeer populair.

 • Vrij skiën

-Als basis is er vrij skiën op een piste die bij je past (gratis)

-Een proefles, eenmalig (kost € 25 incl. huurspullen/ Herfstpas niet nodig)

-Een privéles voor elk niveau en elk specialisme (kost € 60,- per keer)

 • Slalom

-Op baan 3 komt een vaste slalom te staan in combinatie met tijdwaarneming zodat onze leden en gasten hier vrij gebruik van kunnen maken. Normaal kan dit alleen in de les.

 • Verder is er de Instagram Challenge

-Win een privéles voor 2 personen of een Tubing party voor 10 personen met onze Instagram challenge!

-De opdracht: Post 3 foto’s op Instagram in een bericht:

 1. 1 foto van een skiër op de wipwap op baan 7 waarbij de wipwap aan beide kanten de baan niet raakt
 2. 1 foto van jouw snelste tijd in de slalom op baan 3
 3. 1 foto van ons fotoframe waar je met minstens 4 personen in staat

-Post deze foto’s op Instagram met @wolfskamerwintersport in het bericht getagd. Uit alle volledige inzendingen loten wij een winnaar!

Hoe werkt het?

3 mensen skiën

 • Leden en niet-leden

Leden van Wolfskamer zijn te allen tijde welkom bij dit programma. Voor sommige activiteiten moet je wel betalen.

Maar we bieden ook voor overige belangstellenden/niet-leden de mogelijkheid van een herfstpas voor de hele week (€ 12,50). Dus neem je familie of buren mee

Kosten:

 • Rutschies FUN dag

Kost € 40,- voor leden. Voor niet-leden komt daar de herfstpas nog bij.

 • Tuben driekwartier

Kost voor leden €10,- en voor niet-leden €12,50

 • Overige activiteiten
  Zijn kostenvrij voor leden en belangstellenden met een herfstpas

Programma-rooster

 • Vrijskiën, iedere dag, conform het rooster op de website
 • Rutchies FUN dag, op maandag, woensdag en vrijdag,
 • Tuben, vooral ’s middags en ’s avonds (informeer bij de receptie)

Deelname

 • Meld je vandaag nog bij de receptie en boek je uren/ deelname in het Herfstvakantie-rooster.
 • Per telefoon (035-5261709), email (info@wolfskamer.nl) of bij de receptie op het Wolfskamer Plaza.

kinderen balkon

 

 

groene mattenOnze skibanen zijn weer als nieuw, en de poorten zijn sinds deze week open, Maar,

Wat is het Corona beleid van de club?

                                                                                                                                                                                                                                                                          Huizen 17 september 2021/ RvdZ

We hebben afgelopen seizoen veel complimenten gehad voor ons Coronabeleid. Het kende flinke beperkingen voor deze en gene en anderzijds hebben we sportief gezien de grenzen van de regelgeving opgezocht.

Het leidend motief ?

 • Ruim baan voor het sporten ….
 • Een gevoel van veiligheid voor alle leden van de vereniging.

Genieten van Wintersport in Nederland en zorgeloos kunnen skiën voor alle betrokken leden. Dat was ons motto. En per saldo hebben we individueel gezien, 50.000 lesuren gedraaid zonder één geval van Corona besmetting. Daar zijn we trots op. Hoe gaan we het dit seizoen doen ?

qr code

Lees verder,

Om maximaal ons motto ,Veilig skiën in de Gooische Alpen , mogelijk te maken, hanteren we een wat terughoudend beleid. We kennen onze leden, we weten dat daar meerdere soorten gevoelens leven over veiligheid en onveiligheid en we baseren ons beleid op de grootste gemene deler binnen de vereniging.

Dat betekent,

 • Skiënde leden zijn zondermeer welkom met in-acht-name van de veiligheidsregels zoals, gepaste afstand houden, je handen waar mogelijk ontsmetten en thuis blijven als je “verkoudheidsverschijnselen” ervaart.
 • Begeleiders en bezoekers zijn welkom als ze met behulp van de coronacheck app (QR code) kunnen laten zien dat ze gevaccineerd zijn, recent een coronabesmetting achter de rug hebben of recent getest zijn”
 • Overige bezoekers en begeleiders zullen we helaas moeten vragen de les- en trainingsuren van hun familieleden buiten af te wachten.
 • Tot slot mogen ouders van kinderen tot 10 jaar, ook in geval ze niet kunnen voldoen aan bovengenoemde toegangseisen, tijdelijk naar binnen om hun kinderen op weg te helpen, net zoals vorig seizoen. Daarna moeten ze weer buiten de poort wachten, als ze niet voldoen aan de bovengenoemde toegangseisen
 • Op het terrein geldt “common sense“, dat wil zeggen dat we van eenieder verstandig gedrag verwachten, onder andere in overeenstemming met de “routing” op het terrein en de gebruikelijke “Corona kaders”.
 • Onze skileraren en andere medewerkers zijn goed geïnstrueerd en we beleven het als “beschaving” dat aanwezigen hun aanwijzingen volgen.
 • Aan de poort staan stewards, waarvan we hopen dan onze leden er fatsoenlijk en redelijk mee omgaan.

Hoe verhoudt ons verenigingsbeleid zich tot de algemene maatregelen van het kabinet. Daar kunnen we duidelijk over zijn.

 • We respecteren de ruimte die het regeringsbeleid biedt maar concentreren op een aantal kenmerken van onze verenigingsorganisatie .
 • We wensen in het clubbeleid de belangen van de verenigingsleden centraal te stellen.
 • We zullen te allen tijden ons houden aan de wettelijke kaders, met name als aan ons gesteld door de gemeente Huizen.
 • Het kan goed dat we uiteindelijk strikter beleid toepassen als vereniging, dan door de regering gewettigd wordt.

Laten we helder wezen,

wij zijn tot onze tenen gemotiveerd om er weer een knallend “Wintersport in Nederland “-seizoen van te maken waarbij we samen met onze leden op redelijke wijze met de effecten van een grillige pandemie omgaan.

Genieten van zorgeloos skiën is het motto !!!!!!!!!!!!!!

Welkom allen ………………

Buckels

begin seizoen

Het wintersportseizoen start deze week

Het is al weer zover. Donderdag de 16de aanstaande starten de lessen van nieuwe wintersportseizoen.

Wellicht verwarrend, omdat velen vooral genieten van de nazomerzon, na een zomer met wisselend weer. Maar ook met zon kun je juist goed terecht op de fraaie hellingen van onze Wolfskamer Wintersport vereniging.

En of je nu de skilessen bij ons ziet als voorbereiding op de sneeuw in Oostenrijk of het skiën op onze banen ziet als lekker wintersporten in Nederland, het afgelopen “Covid seizoen” heeft bewezen dat je veel plezier en sportieve beweging vind op onze mooie banen in Huizen, misschien juist als je niet naar de sneeuwgebieden kunt.

Onze leraren en overige medewerkers staan klaar om weer veel ski-plezier te bieden in de Gooische Alpen. Kijk op de website bij Mededelingen  voor de openingstijden van de club.

LEES MEER ,

Het afgelopen seizoen heeft ons veel geleerd. De lastige condities die de Covid pandemie met zich meebracht hebben we samen met de leden omgezet in wat achteraf een heerlijk seizoen is gebleken. We kregen er van alle kanten veel complimenten voor . Twee thema’s gaven ons een leidraad,

 1. Zorgeloos kunnen skien .

We hebben kans gezien door een mooie mix aan voorzorgsmaatregelen om 50.000 persoonlijke lesuren te bieden zonder één Corona geval. Daar zijn we supertrots op.

start seizoen 21-22

 1. Wintersportplezier kun je ook in Nederland beleven.

Een tweede leidraad was de gedachte dat wanneer je niet naar de sneeuw in de bergen kunt dat je dan in ieder geval skiplezier in Huizen kunt hebben. In het bijzonder de verrassend succesvolle programma’s in Kerst- en Krokusperiode bleken een schot in de roos. Maar ook de vele interne wedstrijden, de Bambi Cup met zes uren online streaming weergave, hebben bij gedragen tot wintersportplezier in eigen land.

Hoe gaat dit seizoen ?

We weten het niet ………..er ontstaan steeds weer golfbewegingen van verruiming in de overheidsmaatregelen en dan toch ook weer tegenslag en “verstrakking”. Wij zullen steeds creatief meebewegen met de ruimte die ontstaat, maar houden onze eigen opvattingen over veiligheid en zorgeloos skiën sowieso hoog.  En daar zullen we steeds duidelijk en frequent over communiceren zodat alle ski-liefhebbers steeds weten waar ze aan toe zijn. Voorlopig  beperken we even de toestroom van begeleiders en bezoekers en concentreren op veilige condities voor de sporters.

Acht maanden wintersportplezier bij Wolfskamer

laatste les foto

Het seizoen 2020/2021 zit erop, 25 april.

Het was ongekend. Acht maanden lang skiën en snowboarden in Coronatijd. Iedere week weer opnieuw, 2500 leden in cursusklassen, 60 wedstrijdskiërs, die meerder keren per week trainden en 60 G-skiërs elk weekend.

Welgeteld betrof dit meer dan 55.000 individuele ski-uren en we hebben GEEN CORONA BESMETTING op de club meegemaakt. Onze maatregelen, het zorgvuldig handhavingsklimaat van medewerkers en sporters en de gezamenlijke discipline hebben een zorgeloos sportseizoen mogelijk gemaakt.  Daar mogen we dankbaar voor zijn.

Dat we ook nog weer 300 leden zijn gegroeid, lijkt een erkenning voor wat we “op de mat” hebben gelegd dit seizoen. De extra inzet van medewerkers, het prettige samenspel met de Gemeente Huizen en de NSkiV en het geduld van ouders/begeleiders om een uurtje te wachten op de parkeerplaats droegen ertoe bij dat de vele kinderen, jongeren en ook volwassenen hun geliefde sport konden blijven uitoefenen.

Nu sluiten we de club voor een viertal maanden, waarin met name het groot onderhoud aan de banen verzorgd wordt. We zijn bereikbaar via email en op woensdagen per telefoon. We wensen alle leden en belangstellenden een zorgeloze zomer toe. Tot september!

Het zit erop, maar voor de echte liefhebbers is er Module 3, het start volgende week …schrijf je in

roderik bugles

Dit weekend eindigt de seizoen cursus van 21 lessen. Hij bestond uit 2 modules, namelijk tot de Kerst en na de Kerst.

Maar we hebben ook nog een module 3. Die begint al volgende week. Als je snel bent kun je nog meedoen.

 Waar bestaat module 3 uit? Drie mogelijkheden,

 1. Skimeters maken op een hoger vaardigheidsniveau
 2. Voor Benjamins en Turbo cursisten, verdere voorbereiding voor volgend seizoen
 3. Deelname aan een van de succesvolle Rutschi’s Fun dagen

Het succes van de succesvolle Krokusdagen wijst je de weg in Module 3

Wat we steeds meer zien gebeuren is wat we noemen “Wintersport in Nederland “.

Dus niet zozeer een cursus boeken om straks in de sneeuw goed uit de voeten te kunnen, maar gewoon veel wintersport plezier vinden op de Gooische banen.

De Krokusvakantie wees ons de weg. Meer dan 2300 bezoekers die hun wintersportplezier zochten in de Gooische Alpen. Velen gingen meters maken in het vrij skiën en anderen zochten weer verdere “scherpte “in hun vaardigheid en het plezier dat ze daarin vonden bij een privéles. Een knallend succes was het kinderprogramma “Rutschi’s Fun dagen”, een drie-uurs programma met veel skiën, tuben en spel.

Je vindt het weer, vijf weken lang en voor de gevorderde skiërs een wedstrijd, een week na het einde van module 3. Inschrijving is open.

Dus, bel op korte termijn de receptie, en bespreek waar je nog kunt instappen

 • Bij de typische groep 3 en groep 4 klasjes waar veel slalom, spannende oefeningen en fun te vinden is.
 • Bij de Benjamins waar je jouw beginnende skivermogen verder kunt ontwikkelen
 • Of op één of meer van de dagen (woensdagmiddag, vrijdagmiddag om 14.30 of zaterdag om 13.00 uur.) voor het drie-uurs programma Rutschi’s Fundagen, met skiën, tuben en spelvormen. Dit is voor jongeren tot 12 jaar.

Bel dezer dagen de receptie en bespreek je mogelijkheden

De seizoensinschrijving start maandag

Het is ieder jaar weer opmerkelijk en voor ons als vereniging verheugend, …de run op de plaatsjes in de skiklassen van het volgende seizoen. We beginnen traditiegetrouw op 1 februari, zodat we ruim de tijd hebben om op een zorgvuldige manier de klassen in te delen.

Hoe werkt het dit jaar, voor seizoen 2021/2022?

De inschrijving gebeurt online, vanaf maandag 1 februari.

 • Je gaat naar onze website. Midden op de grote foto bovenaan zit de button “aanmelden seizoen 21-22”.
 • Je vult per cursist bij “seizoenscursus” of “module 1” jouw gegevens of die van je kinderen of partner compleet in.
 • Onderaan kun je aangeven of je nog telefonisch contact wilt voor nader overleg. Wij zullen jou dan bellen op het aangegeven nummer.
 • Binnen 3 dagen na digitale aanmelding krijg je een bevestiging van je inschrijving per email en een betaalverzoek via een TIKKI€.
 • Met dit TIKKI€ dien je binnen drie dagen te betalen en dan is je inschrijving en plaatsing in een cursusgroep definitief. Zonder betaling vervalt de inschrijving. Anderen staan in de regel al te wachten.

We hopen dat op deze manier, Corona-proof en met hedendaags online gemak, de inschrijfprocedure voor iedereen makkelijk en comfortabel is.

Avondsluiting, ook bij Wolfskamer

sneeuw plein We moeten nu toch het hoofd buigen.

We hebben met grote inzet van alle betrokkenen, tot op heden kans gezien het seizoen ‘20/’21 grotendeels doorgang te laten vinden. In nauwe samenspraak ook met de Gemeente Huizen, hebben we voortdurend maatregelen getroffen en waar nodig bijgesteld zodat het skiën en de lessen bij Wolfskamer Wintersport voor leden en belangstellenden mogelijk bleef. Met ook het Kerstvakantieprogramma als extra kregen we dan ook veel complimenten van onze leden.

De AVONDKLOK-maatregel, zoals gisteren bekrachtigd is door de Tweede Kamer, is echter een absolute blokkade voor onze avondlessen. Hier houdt het op.

Wat betekent het?

We hebben als directie en MT besloten dat de avondklassen twee weken lang geen doorgang vinden. Dus vanaf zaterdag 23 januari tot en met dinsdag 9 februari komen de doordeweekse lessen na 19.30 uur, en in het weekend na 20.00 uur te vervallen.

Het is een collectieve maatregel van de club, mede in het licht van beschikbaarheid van Corona randvoorwaarden die we moeten kunnen blijven beheersen. We bieden de klassen die dit betreft aan dat ze na beëindiging van module 2 op zondag 14 maart, nog twee inhaallessen krijgen in de tweede helft van maart. Berichten daarover volgen nog.

Laten we vooral hopen dat deze “avondklok schade” beperkt blijft tot de komende veertien dagen. Maar vooral ook dat het regeringsbeleid in deze bijdraagt aan het gezond blijven van zoveel mogelijk mensen.

Wolfskamer Wintersport is dankbaar dat het seizoen in deze lastige periode grotendeels intact is gebleven en dat het wintersportplezier op onze banen ook dit seizoen doorgang heeft kunnen vinden. Wij danken je bij voorbaat voor het begrip.

Wintersport in Nederland was een groot succes

Onder het motto “licht in de tunnel” hebben velen genoten van ons wintersportprogramma in de Kerstvakantie. Eigenlijk begon het al half december met de zeer geslaagde online Wolfskamer Nationale Bambi Cup. Met een paar honderd gedreven deelnemers, 6 uur lang “streaming “online TV en 6000 inlogs liet Wolfskamer Wintersport iets bijzonders zien.

Maar het daarna volgende Kerstvakantie programma “Licht in de tunnel”, het sportieve en recreatieve antwoord op de Lock Down periode, was eigenlijk een nog groter succes. Onder het motto “Wintersport in Nederland” boden we vele dagen een gevarieerd programma van “vrij skiën”, “proeflessen en clinics” en voor de vele kinderen “het feestelijke tuben”. Voor familieleden, vrienden en kennissen van onze leden was er de mogelijkheid van een kerstpas of dagpas waardoor zeer velen hun wintersportbeleving in de Gooische Alpen konden genieten.

Meer dan 2200 vrij-skiërs mochten we deze dagen ontvangen, 350 tubers, meer dan 100 individuele lesnemers en niet minder dan 70 sportievelingen die een clinic deden zoals een buckelpiste training.

De stemming was opperbest, de benauwdheid van de Lock Down werd even vergeten, terwijl we anderzijds met strikte Coronaregels en alerte stewards een Covid veilige sportsituatie hebben gecreëerd. De roep om een vergelijkbaar programma in de Krokusvakantie klinkt nu al.

roetschie

 

Gezond skiën en genieten bij Wolfskamer Wintersport in Huizen!