.financity-logo { display: none; } .single footer, .single .financity-blog-title-wrap{ display:none !important; } tribe-bar-date-filter table { width: 100%; text-align: left; margin-bottom: 10px; } table tr td { padding: 0px;} /* div.gdlr-core-column-20 { position: fixed; right: 0; }*/ .wpcf7-form-control { background-color: #FFFFFF; } ..gdlr-core-page-builder-body { background-color: #FFFFFF; } body .gdlr-core-blog-full .gdlr-core-excerpt-read-more { display: none; }

G-skiën

Het G-skiën is een sportinitiatief voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. We organiseren trainingen voor kinderen en volwassenen zodat deze sporters niet alleen fysiek en mentaal ‘fitter’ worden, maar ook dat zij met meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld in het leven staan en daarmee de kwaliteit van hun leven wordt bevorderd.

De voordelen van sportbeoefening zijn o.a. een verbetering van de conditie- en motorische vaardigheden, vergroting van het zelfvertrouwen, een positiever zelfbeeld en het maken van vrienden. Daarnaast levert sport voor mensen met een verstandelijke beperking ook nog een bijdrage aan een positieve beeldvorming bij hun familie, vrienden en publiek.

Voor wie?
Voor mannen en vrouwen, jongens en meisjes met een lichte verstandelijke beperking. Het maakt niet uit of je wel of niet kunt skiën. Kun je nog niet skiën, dan gaan we het je leren. Kun je al skiën, dan gaan we zorgen dat je het nog beter kan. Wil je alleen maar mee trainen dan is dat prima. Het is aan de trainers om iedereen uit te dagen om ook mee te willen doen aan een wedstrijd en/of een training in de sneeuw.

Baantraining
Iedere zaterdagavond trainen we op de skibaan van Wolfskamer Wintersport in Huizen van 17.00 – 20.00 uur. Het 1e uur trainen we met de jongste skiërs van 4 tot ca. 12 jaar. Daarna wordt er nog een uur getraind met tieners en het laatste uur trainen we met volwassen skiërs. Per training wordt er, in kleine groepjes of individueel, zo optimaal mogelijk aan hun individuele ski techniek gewerkt.

Sneeuwtraining
Als je aan de baantraining meedoet kan er ingeschreven worden voor een sneeuwtraining in Oostenrijk. De trainers op de baan verzorgen ook de trainingen van het G-skiën in de sneeuw. Grote voordeel is dat trainers en skiërs al met elkaar vertrouwd zijn.

Wanneer kun je beginnen?
Door het grote aantal trainers kan men iedere zaterdag per direct starten in het team.

Nieuwsgierig geworden?
Lijkt het je leuk om eens te gaan kijken of dit iets voor jou is? Je kunt een proeftraining volgen. Je moet hiervoor vooraf even contact opnemen. De proeftraining wordt gegeven door een ervaren trainer.  Skimaterialen worden ter beschikking gesteld tijdens de proeftraining

 Programma per seizoen
Baantrainingen Wolfskamer    
najaar cursus september t/m december 13 trainingen
voorjaar cursus januari t/m maart 8 trainingen
combinatiecursus najaar – en voorjaar cursus  
   
Sneeuwtrainingen  
kerstvakantie (1e week) Wagrain in Oostenrijk 8 dagen
krokusvakantie (noord) Wagrain in Oostenrnijk 8 dagen
april weekend SnowWorld Landgraaf 2 dagen
   
Wedstrijden  
wolfskamer G-KerstCup 2e zaterdag in december  
wolfskamer G-Cup Zondag maart/april  

 

Heb je een vraag over het G-skiën? Vul dan het onderstaande contactformulier in.

    Naam:

    Telefoonnummer:
    Bericht:

    Typ de onderstaande code over:

    captcha