.financity-logo { display: none; } .single footer, .single .financity-blog-title-wrap{ display:none !important; } tribe-bar-date-filter table { width: 100%; text-align: left; margin-bottom: 10px; } table tr td { padding: 0px;} /* div.gdlr-core-column-20 { position: fixed; right: 0; }*/ .wpcf7-form-control { background-color: #FFFFFF; } ..gdlr-core-page-builder-body { background-color: #FFFFFF; } body .gdlr-core-blog-full .gdlr-core-excerpt-read-more { display: none; }

Vereniging van Gehandicapte Wintersporters

Ruim 20 jaar geleden zijn de eerste lessen gestart van de Vereniging van Gehandicapte Wintersporters op de borstelbanen in Huizen. Inmiddels is de VGW een vast onderdeel geworden van het aanbod aan skimogelijkheden bij Wolfskamer Wintersport en vormt dit het landelijk centrum voor aangepaste wintersport.

De VGW bestaat ruim 40 jaar en heeft ten doel het bevorderen en mogelijk maken van wintersporten door mensen met een lichamelijke handicap.

Sport moet namelijk toegankelijk zijn voor iedereen. Juist voor mensen met een lichamelijke beperking, en zeker voor kinderen en jongeren, is het bedrijven van sport van groot belang.
Mensen met een lichamelijke beperking kunnen hierdoor een gelijkwaardige positie ervaren in relatie tot mensen zonder beperking. Voor ouders betekent dit bijvoorbeeld dat zij als gezin weer ‘normaal’ op wintersport kunnen gaan.
Het gevoel te kunnen skiën is voor iemand met een lichamelijke gehandicapte een sensatie. Een (‘onbelemmerd’) gevoel van vrijheid.

De vereniging organiseert naast de lessen in Huizen voor kinderen, jongeren en ouderen met een lichamelijke handicap wintersportreizen naar Oostenrijk en Italië, en skilessen op diverse locaties in Nederland. Er zijn voor bijna iedere lichamelijke beperking mogelijkheden.

Lessen in Huizen en indoorbanen

Om alvast een beetje voorbereid te zijn op de reizen en de sfeer van de wintersport te proeven, worden er onder begeleiding van skileraren van de Vereniging van Gehandicapte Wintersporters skilessen gegeven, voor zowel zittende als staande lichamelijke gehandicapten, op de borstelbaan van skiclub Wolfskamer in Huizen. Ook in de verschillende indoorbanen van Snowworld worden door de VGW lessen en clinics georganiseerd.

Zowel de lessen in Nederland, als op de reizen worden zoveel mogelijk gegeven door gediplomeerde skileraren, waarvan er een aantal in een soortgelijke situatie als de deelnemer verkeren. Er wordt in ieder geval gebruik gemaakt van hetzelfde materiaal (zo geeft een zitskileraar les vanuit een zitski).

Wedstrijdsport

Sommige deelnemers hebben zoveel talent dat zij doorgroeien in de wedstrijdsport. De VGW heeft al heel wat talenten afgeleverd aan het nationale wedstrijdteam die ook internationaal goed meedraaien.

 

Meer informatie over de VGW:

Vereniging van Gehandicapte Wintersporters
Otto van Egmondlaan
72636 GR Schipluiden
t: (015) 2628939
info@vgw-online.nl

 

 

Heb je een vraag? Vul dan het onderstaande contactformulier in.

    Naam:

    Telefoonnummer:
    Bericht:

    Typ de onderstaande code over:

    captcha