.financity-logo { display: none; } .single footer, .single .financity-blog-title-wrap{ display:none !important; } tribe-bar-date-filter table { width: 100%; text-align: left; margin-bottom: 10px; } table tr td { padding: 0px;} /* div.gdlr-core-column-20 { position: fixed; right: 0; }*/ .wpcf7-form-control { background-color: #FFFFFF; } ..gdlr-core-page-builder-body { background-color: #FFFFFF; } body .gdlr-core-blog-full .gdlr-core-excerpt-read-more { display: none; }

Vereniging van Gehandicapte Wintersporters

 Altijd al willen skiën? Alleen, met vrienden, of familie? Maar word je door een lichamelijke beperking tegengehouden? Dat is niet nodig.

Welkom bij de VGW

De VGW is ruim 40 jaar geleden opgericht en heeft ten doel het bevorderen en mogelijk maken van wintersporten door mensen met een lichamelijke beperking. Want wintersport moet toegankelijk zijn voor iedereen. Juist voor mensen met een lichamelijke beperking is het bedrijven van sport van groot belang. Zij kunnen hierdoor een gelijkwaardige positie ervaren in relatie tot mensen zonder beperking. Het gevoel te kunnen skiën is voor iemand met een lichamelijke beperking een sensatie, even een ‘onbelemmerd’ gevoel van vrijheid.

Ski- en snowboardlessen

De VGW vormt al jaren het landelijk centrum voor aangepaste wintersport. Zo geeft zij niet alleen skilessen op de borstelbanen in Huizen, maar ook clinics, ski- en snowboardlessen in de indoorhallen van SnowWorld in Nederland. Om alvast een beetje voorbereid te zijn op de reizen en de sfeer van de wintersport te proeven, wordt onder begeleiding van gediplomeerde leraren les gegeven aan zowel zittende als staande lichamelijke gehandicapten. Zowel de lessen in Nederland, als op de reizen worden zoveel mogelijk gegeven door leraren, van wie er een aantal in een soortgelijke situatie als de deelnemer verkeren. Er wordt in ieder geval gebruik gemaakt van hetzelfde materiaal, d.w.z. dat een zitskileraar les geeft vanuit een zit-ski.

Wedstrijdsport

Sommige deelnemers hebben zoveel talent dat zij doorgroeien naar de wedstrijdsport. Zo heeft de  VGW al heel wat talenten afgeleverd aan het nationale wedstrijdteam die ook internationaal goed meedraaien.

Wintersportreizen

Naast de activiteiten in Nederland organiseert de VGW ook jaarlijks wintersportreizen voor kinderen, jongeren, volwassenen staand, volwassenen zittend en vergevorderde naar o.a. Oostenrijk, Italië en Frankrijk.

Open dag

Ieder jaar wordt er op de borstelbanen in Huizen (de standplaats van de VGW) een Open Dag georganiseerd. Een ieder die interesse heeft gekregen in het aangepast wintersporten kan hier kennismaken met bijvoorbeeld zit-skiën. Vragen worden door ervaren deelnemers, docenten en andere crewleden beantwoord en twijfel wordt weggenomen!

Heb je zin om ook eens te ervaren hoe het is om aangepast te wintersporten? Kom dan naar de Open Dag of neem voor meer informatie contact met ons op.

Contactgegevens:
Lasserstraat 192 2321 PV Leiden
Tel: (071) 5125987
Mail: [email protected]

Heb je een vraag? Vul dan het onderstaande contactformulier in.

    Naam:

    Telefoonnummer:
    Bericht:

    Typ de onderstaande code over:

    captcha