.financity-logo { display: none; } .single footer, .single .financity-blog-title-wrap{ display:none !important; } tribe-bar-date-filter table { width: 100%; text-align: left; margin-bottom: 10px; } table tr td { padding: 0px;} /* div.gdlr-core-column-20 { position: fixed; right: 0; }*/ .wpcf7-form-control { background-color: #FFFFFF; } ..gdlr-core-page-builder-body { background-color: #FFFFFF; } body .gdlr-core-blog-full .gdlr-core-excerpt-read-more { display: none; }

Angstreductie

Angstreductie lessen – skiën met angst

Wintersport is fantastisch!

Prachtige pistes, lekker weer, bochtjes draaien door de sneeuw, genieten van de prachtige uitzichten…

Het is ook de sfeer eromheen: je gaat op vakantie, de bergen in, winter wonderland, en veel gezellige skihutjes. Familie, vrienden, ze skiën allemaal! Het lijkt alsof er geen negatieve kant aan zit.

Toch is er een andere kant, voor mensen die zich niet zo zeker voelen bovenop de berg. Veel skiërs blijven op hun niveau steken door angst en onzekerheid.

Sommigen durven daardoor niet eens (meer) naar boven of stoppen zelfs helemaal omdat ze een keertje ‘te’ bang zijn geworden.

Met Ski-angst word je als vanzelfsprekend niet geboren. Het kan zijn dat deze angst geleidelijk is ontstaan, bijvoorbeeld door een ongeval, een blessure, bij het ouder worden of in een stressvolle periode. Op elk skiniveau kan dit voorkomen.

Komt het je bekend voor? Je vindt skiën wel heel leuk maar slaat de angst toe als je boven aan de helling staat? Bibberend, verkrampt, angstig wanneer je alleen al denkt die piste af te moeten? Of wanneer een ijzige piste opduikt en je controle mist? Misschien heb je een blessure (gehad) of zit je in een stressvolle periode en wil je in een rustig tempo met alle aandacht toch je angst langzaam overwinnen? Dan is onze angstreductie cursus wellicht de oplossing!

Onder leiding van een ervaren skilerares/ leraar wordt via een cursus van 10 of 12 lessen (module 1 of 2) van één uur, aan een beperkte groep van maximaal 5 deelnemers lesgegeven. We gaan inzicht krijgen in waarom, hoe en wanneer de angst komt opzetten. Dit inzicht is nodig om de angst stapje voor stapje te overwinnen. Met het uiteindelijke doel (weer) vol vertrouwen en met veel “ski” plezier op de piste te staan. Om weer te kunnen genieten van mooie afdalingen samen met je partner/ familie en vrienden.

  • Deze cursus wordt zowel in het najaar als in het voorjaar gegeven.
  • Vooraf een intake gesprek-introductie les op afspraak
  • Rustige banen, (ochtend, middag, begin van de avond).
  • Kleine groep, maximaal 5 personen.
  • Bij elkaar passend ski niveau middels niveau bepaling tijdens intake-introductie les
  • Bij grote belangstelling zal er een nieuwe groep worden samengesteld.
  • Alleen bij voldoende belangstelling zal deze cursus worden gegeven.
  • Samen op zoek naar maat oplossing indien nodig of bij onvoldoende belangstelling

Aanmelden voor de Angsreductie cursus kan eenvoudig door het digitale inschrijfformulier in te vullen. Wij nemen dan zo spoedig contact met je op.

Inschrijven