.financity-logo { display: none; } .single footer, .single .financity-blog-title-wrap{ display:none !important; } tribe-bar-date-filter table { width: 100%; text-align: left; margin-bottom: 10px; } table tr td { padding: 0px;} /* div.gdlr-core-column-20 { position: fixed; right: 0; }*/ .wpcf7-form-control { background-color: #FFFFFF; } ..gdlr-core-page-builder-body { background-color: #FFFFFF; } body .gdlr-core-blog-full .gdlr-core-excerpt-read-more { display: none; }

 

15 september starten de lessen!

De lessen gaan bijna weer beginnen, trek je skikleding en je handschoenen maar vast uit de kast!

Nog even praktisch:

 • Tijdens de eerste lesweek staan teamleden voor je klaar met de informatie waar en bij welke leraar je moet zijn.
 • Module 1 loopt van donderdag 15 september t/m woensdag 15 december 2022.
 • Tijdens de herfstvakantie gaan de lessen gewoon door.
 • Deel twee van de seizoenscursus start vanaf vrijdag 13 januari 2023 tot en met zondag 19 maart 2023. Met uitzondering van de krokusvakantie (Noord) 24 februari  t/m 5 maart 2023.
 • Houdt er rekening mee dat onze lessen exclusief materiaal zijn. Het materiaal kan worden gehuurd voor de les en voor het vrij skiën. Hiervoor kun je een materiaalkaart aanschaffen. €50,- voor ski’s en €25,- voor schoenen voor 13 keer 1 uur. Deze kaart is bij onze receptie verkrijgbaar. Het is ook mogelijk de ski’s voor €2,50 en de schoenen voor €5,00 eenmalig een uur te huren.
 • Onze service shop is geopend voor verkoop en omruilen van het materiaal m.b.t. het ski-plan. Zie voor openingstijden onze website.
 • Indien je de lessen en/ of de contributie nog niet betaald hebt, willen wij je vriendelijk verzoeken dit voor de start van de lessen te voldoen.
 • Indien je wijzigingen in adres, telefoonnummer en of mail hebt kun je deze aan ons doorgeven aan [email protected].

Mochten jullie nog vragen hebben kunnen jullie telefonisch contact opnemen met de receptie of een mail sturen naar [email protected] sturen.

 

 

 

 

 

 

vuur

                             Uitnodiging

    Algemene Ledenvergadering Skiclub Wolfskamer
    Woensdag 29 juni, 20.00 uur, in het clubgebouw. 

 Hoofdpunten agenda,

 • Eerste terugblik seizoen 2021/2022
 • Operationele strategie komende jaren Wolfskamer Wintersport
 • Evenementenprogramma komend seizoen
 • Begroting ‘22/’23

                                    De agenda en relevante stukken zijn beschikbaar op de site, bij “ALV “onderaan de voorpagina.

                                    Uw eventuele komst als lid gelieve aan te melden bij de receptie ten laatste voor 24 juni a.s.!

                                    De vergadering vindt plaats midden in de spectaculaire verbouwing van de “clublounge”.

                       ski                                                                                                                                                   

 

Het volgende seizoen wenkt al          

Dinsdag 1 februari starten de inschrijvingen

 

kind

Het lijkt vaak op een Gold Rush, als we het booking kantoor weer openen voor een volgend cursusseizoen. In groten getale komen mensen op onze receptie af. We proberen het sinds vorig jaar wat rustiger te doen, door de inschrijving online te houden, via de website. Je wordt na inschrijving binnen redelijke termijn gebeld om af te stemmen over de details van je speciale wensen. Daarna wordt voor jou of je kinderen de plaatsing in een lesgroep definitief, althans als je binnen 5 dagen betaald hebt. Anders moeten we de plaats open houden voor andere gegadigden.

We beginnen altijd vroeg in het jaar met de inschrijvingen. Dat komt omdat het toch een groot logistiek proces is, het roosteren. Of beter kun je nog spreken van “matchen”.

Bepalende factoren zijn,

 • Het vaardigheidsniveau in skiën van de cursist,
 • De beschikbaarheid van passende baankwaliteit en baanruimte,
 • De beschikbaarheid van leraren die bij zo’n klas goed aansluiten,
 • De preferente lesdag van het lid,
 • En niet zelden de combinatie met een ander gezinslid dat ook rond die tijd de baan op wil kunnen.

En als je dan weet dat we dit jaar gegroeid zijn naar 4000 leden dan is het toch een zeer grote operatie, het goed voor elkaar krijgen van een jaarrooster.

zibi

Dus, vanaf dinsdag aanstaande kun je terecht op de homepage van de website. Daar zie je dan in het midden van de pagina, onder de tekst “welkom in de Gooische Alpen”, de button waar je op moet klikken.

Vervolgens kom je in een uitvraag waar je je gegevens op kunt invullen…en dan word je met een paar dagen gebeld door de receptie om zaken definitief te maken.

Vraag ook naar de nieuwe folder de vanaf dit weekend beschikbaar is.

Ons clublid Maarten Meiners, gaat naar de Olympische Spelen in Peking beijing

 

reuzeslalom

 

Waanzinnig trots zijn we. Eigenlijk een onmogelijke opgave om vanuit de “platte” Lage Landen je te ontwikkelen tot een Olympische topsporter in het machtige Alpine slalom werk. Passie, ondernemersgeest en keiharde discipline hebben “onze” Maarten zover gebracht. We dachten na de classificatie wedstrijd in het Zwitserse Adelboden dat de “droom” over was. Echter een lobby van NSkiV bij NOC/NSF met als argument dat Covid juist de sporters zonder land-team onevenredig heeft benadeeld bleek hout te snijden. Maarten gaat naar Peking en kan daar zijn opwachting maken van 4 tot 20 februari aanstaande. Letterlijk en figuurlijk een reuzenslalom die Maarten heeft veroverd. 

LEES MEER,

Maarten was nog op Wolfskamer in het najaar om onder leiding van onze clubdirecteur een podcast op te nemen voor het Topsport Community Platform van oud-Olympiër Pieter van den Hoogenband. Inmiddels heeft zijn sponsor ERU- kaas ook een viertal mooie filmische portretten gemaakt. In al die uitingen komt hetzelfde beeld naar voren, van dat jongetje dat bij Wolfskamer wilde skiën en maar één ding als gedreven passie voelde ………ik wil de top in Alpineskiën behalen. De inmiddels 29-jarige Maarten zat destijds als jongere in ons wedstrijdteam en menig clublid, zoals bijvoorbeeld Laurens de Jong herinnert nog zijn vriendelijke maar enorm gedreven wil om vooruit te komen in de sport.

Het werd een lange en eenzame “hill up battle”, met intensieve steun van zijn ouders en voortdurende zoektocht naar financiële bijdrage door sponsors. Dat dat gelukt is mag je sowieso al bijzonder noemen.

Inmiddels heeft hij iets bijzonders voor elkaar gekregen. Daar waar de atleten uit de Alpine landen terug kunnen vallen op sterke en goed geoutilleerde land-teams waarmee getraind wordt, moest Maarten zelf oplossingen bedenken. Hij vond een gezelschap dat hij mede moest bekostigen, van andere solisten die samen naar model van de teams van de Alpine landen een jaarprogramma optuigen.

En daar lag in de afgelopen twee Covid jaren de crux. Veel minder mogelijkheden om een goed programma te realiseren. Op grond van zijn Wereldbeker punten en zijn indrukwekkende doorzettingsvermogen heeft hij dus deze “last minute” selectie verworven.

Wolfskamer Wintersport is supertrots op Maarten en zal hem van 4 tot 20 februari nauwgezet volgen en waar mogelijk aanmoedigen.

meiners foto

Start van de 2de seizoenshelft

en de lockdown effecten op lestijden.

team foto

Ze staan alweer klaar, het Wolfskamer Wintersport Skileraren corps. Ruim 50 wintersportleraren, inmiddels ook in hun mooie nieuwe tenue. Velen zitten nog tot zondag in de sneeuw maar volgende week “gehts los..” .

We hebben echter nog wel een varkentje te wassen met onze cursustijden en het rooster. Het wisselvallige overheidsbeleid ten aanzien van de Covid-beperkingen maakt dat we vrijwel voortdurend roosters moeten bijstellen. Dat is in de normale praktijk toch al geen eenvoudige zaak met 2500 cursisten en 250 klasjes per week. Ons bedrijfsbureau heeft er een hele klus aan. Het gaat per dinsdag aanstaande weer “op de schop”. Dus ook van onze leden/ cursisten vraagt het steeds weer flexibiliteit.

We zijn een rooster aan het maken dat vanaf dinsdag aanstaande hopelijk de komende maand van kracht kan blijven. Vrijdag 7 januari start de tweede seizoenshelft. Echter dan starten we nog op de leest van vóór het Kerstreces toen de Lock Down ons noodzaakte 17.00 uur als eindetijd te hanteren. Echter we verwachten dat we per dinsdag op een leest verder kunnen waarbij cursisten onder 18 jaar tot 20.00 uur mogen doorgaan. Dat betekent dat we met name door de weeks met een hele grote groep op de wijze kunnen werken van het rooster dat we al in september hadden.

Dus alleen cursisten van 18 jaar en ouder, daar moeten we de 17.00 uur norm blijven handhaven en die gaan we proberen op andere tijden hun cursus-uren aan te bieden.

ro foto

We hopen in nauw overleg met de betrokkenen werkbare compromissen te vinden. Ook de leraren wordt weer gevraagd zich in hoge mate aan te passen aan soms minder comfortabele tijden.

En de klassen die de komende vier dagen (tot aanstaande dinsdag) les hebben zullen we waar mogelijk trachten vroeger te laten starten, waarmee er betrekkelijk weinig verstoord wordt.

Iedereen krijgt een persoonlijke mail met de roostergegevens.

 

 

Wil je graag door in hetzelfde klasje ? 

Kinderland

Schrijf dan nu in voor module 2

Half december eindigt de eerste cursus-module van onze skischool. Voor leden die een hele seizoencursus geboekt hebben, verandert er niets en gaat na Oud & Nieuw automatisch de cursus verder in module 2. Had je slechts module 1 geboekt dan kun je nu doorboeken voor module 2 (januari t/m maart 2022).

We gaan volgende week starten met het roosteren. Als je voor zondag, einde dag, ook module 2 boekt, kun je in dezelfde klas als waar je nu zit in januari doorgaan. Na zondag vervalt je open plaats aan nieuwe inschrijvers.

Meld je bij de receptie op de club en schrijf je nu in voor module 2, dan heb je plaats in je huidige lesgroep veilig gesteld.

 

6 november een Covid datum 

En opnieuw moet de regering haar maatregelenpakket weer bijstellen nu de besmetting cijfers weer snel oplopen. Vele partijen in de samenleving hebben op een onaangename wijze te maken met de gevolgen. Een onwennige en ook wel trieste situatie.

bank

Hoe zit het bij Wolfskamer Wintersport?

Kort gesteld, er verandert voor ons weinig ten opzichte van het beleid dat we gesteld hebben bij het begin van het seizoen. We gaan alleen nu nadrukkelijker dat beleid handhaven.

Algemene vuistregels

 • Bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
 • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
 • 1,5 meter is een veilige afstand.
 • Schud geen handen; Was vaak en goed je handen.
 • Hoest en nies in je elleboog.

Mondkapjesplicht

 • Is bij ons nergens van toepassing
 • Medewerkers die contacthandelingen moeten verrichten, zoals bij EHBO-situaties zullen een mondkapje dragen.

Coronatoegangsbewijs

 • De check op de QR-code zal onze enige echte begrenzende maatregel zijn.
 • Alle leden en bezoekers onder 16 jaar (we stellen de landelijke norm naar beneden bij) hebben vrij toegang tot onze terreinen en faciliteiten.
 • Iedereen boven die leeftijd, dus lid of geen lid zal vanaf zaterdag 6 november een QR-code moeten tonen, of een negatief en actueel testbewijs. Ook medewerkers spreken we in die geest aan, ook al hebben we daar nog niet de wettelijke rugdekking voor.
 • In bijzondere afwijkende individuele gevallen zullen we pragmatisch naar persoonlijke maatwerkoplossingen zoeken.

Onze ervaring en uitgangspunten

Het afgelopen jaar met de veel strengere maatregelenomgeving zijn wij redelijk eigenzinnig een eigen koers gaan varen. We kregen daar in nauw overleg met de Gemeente Huizen en NOC/NSF breed de handen voor op elkaar.

Uitgangspunt voor ons is en blijft, niet de landelijke wetgeving, want dat beschouwen we als een rand voorwaardelijk kader net als de wegenverkeerswet.

Nee, wij hebben ons oriëntatiepunt zo goed mogelijk gelegd bij een redelijk gemiddelde van onze 3500 leden. Daar zie je “dare devils” die nergens benauwd voor zijn, uitgesproken individualisten, die vooral eigen belang centraal stellen,

Maar ook schuchtere en soms wat neurotisch angstige maar gewaardeerde clubleden.

Voor ons is de inspiratie om het verenigingsleven naar allen zo goed mogelijk te dienen. Dus “ruimte “voor dare devils en anderzijds veilige kaders vanuit de perceptie van meer behoedzame leden.

Twee hoekstenen hebben in het afgelopen jaar daarmee onze opstelling en ons beleid geïnspireerd,

 • Voor iedereen een veilig gevoel en het vertrouwen dat je bij Wolfskamer zorgeloos kunt skiën
 • De mogelijkheid om wintersportbeleving in Nederland te laten ontstaan bij de beperkte mogelijkheden in de bergen.

We hebben veel complimenten gekregen voor deze opstelling en het gevoerde beleid. En het grootste compliment was een verenigingsresultaat dat we er mee boekten, namelijk

 • 10% groei in ledental in de Covidperiode
 • 50.000 contact lesuren in het afgelopen seizoen, zonder één geval van besmetting. Simpel gezegd, zorgzaamheid en professionaliteit zijn onze leden en het verenigingsleven ten goede gekomen.

Onze opstelling bij het nieuwe seizoen

Bij de aanloop naar het huidige seizoen hebben we zelf een stevig standpunt ingenomen, als verenigingsbestuur en als werkgever.

We hadden wat minder vertrouwen in het wankelmoedige beleid dat in de politieke arena steeds ontstaat. We hebben ons georiënteerd op de kennis en inzichten van virologen en epidemiologen.

Daarmee wisten we dat met de “charmante verruimingen “aan het eind van de zomervakantie geen stabiel beleid werd uitgezet, maar een politiek spel van “stemmen tellen”, waarbij de wal het schip zou gaan keren.

We zijn een eigen verenigingskoers gaan varen. Al in augustus kozen we voor het inzicht dat vaccinatie statisch gezien een redelijke voorspeller zou zijn voor het effectief terugdringen van besmettingsrisico’s.

Dus, het strak en enigszins reactionair begrenzen door controle bij onze hoofdingang op QR- en testresultaten zou, paradoxaal genoeg, de vrijheid op onze terreinen en gebouwlijke locaties doen toenemen en het verenigingssportplezier bevorderen.

Wat we daar ook mee deden is dat niet bij elke binnenruimte of faciliteit (lees kantine, toiletten, verhuurkelder, service shop en dergelijke) steeds controle moest plaatsvinden. Dus de schijnvrijheid die de regering nu biedt is wat ons betreft bedrieglijk. Liever controleren wij één keer, bij de ingang, waarna op het terrein en in de verschillende ruimtes ontspannen en vertrouwde sport en gezelligheidsbeleving mogelijk is. Zo hebben we het al bij de start van het seizoen ingezet.

Wat ging er mis?

 Wat we niet goed hebben gedaan in de maanden september en oktober is het strikt controleren, bij de poort op QR-codes.

Met de “zwaai terug” van het kabinet zijn we precies op het punt dat we drie maanden geleden al gekozen hadden. Alleen nu gaan we ook echt consequent controleren wat overigens een behoorlijke kostenpost per maand met zich meebrengt,

Waarom dan strenger zijn dan Rutte c.s. door bijvoorbeeld de leeftijdsnorm voor vrije en ongeconditioneerde toegang, 2 jaar eerder te leggen, namelijk 0-16 jaar en niet op het Parlementair Correcte 18 jaar…Dat heeft te maken met onze ervaring in het sportmatig werken met adolescenten. We benaderen hen graag boven 16 jaar, als redelijk volwassen en aansprakelijk.

Een andere zaak is het statistisch gegeven dat de overgrote meerderheid van de categorie boven 16 jaar gevaccineerd is.

Onze wens en hoop 

Het verenigingsleven en het plezier van velen in ons Wintersport “Sports & Leisure “aanbod staat in onze inspiratie centraal. We ontwikkelen ons momenteel progressief waarbij met name jonge gezinnen en ook veertigers snel in aantal toenemen.

Kennelijk voorzien wij op een goede manier een in een sportieve en vrije tijds behoefte. Bij een complexe omgeving zoals met de Covid pandemie, moet je heldere keuzes maken. Wij vertrouwen erop dat met ons beleid maximaal wintersport plezier beleefd kan worden op onze banen.

 

 

 

groene matten

Welkom allen ………………

Onze skibanen zijn weer als nieuw, en de poorten zijn sinds deze week open, Maar,

Wat is het Corona beleid van de club?

                                                                                                                                                                                                                                                                          Huizen 17 september 2021/ RvdZ

We hebben afgelopen seizoen veel complimenten gehad voor ons Coronabeleid. Het kende flinke beperkingen voor deze en gene en anderzijds hebben we sportief gezien de grenzen van de regelgeving opgezocht.

Het leidend motief ?

 • Ruim baan voor het sporten ….
 • Een gevoel van veiligheid voor alle leden van de vereniging.

Genieten van Wintersport in Nederland en zorgeloos kunnen skiën voor alle betrokken leden. Dat was ons motto. En per saldo hebben we individueel gezien, 50.000 lesuren gedraaid zonder één geval van Corona besmetting. Daar zijn we trots op. Hoe gaan we het dit seizoen doen ?

qr code

Lees verder,

Om maximaal ons motto ,Veilig skiën in de Gooische Alpen , mogelijk te maken, hanteren we een wat terughoudend beleid. We kennen onze leden, we weten dat daar meerdere soorten gevoelens leven over veiligheid en onveiligheid en we baseren ons beleid op de grootste gemene deler binnen de vereniging.

Dat betekent,

 • Skiënde leden zijn zondermeer welkom met in-acht-name van de veiligheidsregels zoals, gepaste afstand houden, je handen waar mogelijk ontsmetten en thuis blijven als je “verkoudheidsverschijnselen” ervaart.
 • Begeleiders en bezoekers zijn welkom als ze met behulp van de coronacheck app (QR code) kunnen laten zien dat ze gevaccineerd zijn, recent een coronabesmetting achter de rug hebben of recent getest zijn”
 • Overige bezoekers en begeleiders zullen we helaas moeten vragen de les- en trainingsuren van hun familieleden buiten af te wachten.
 • Tot slot mogen ouders van kinderen tot 10 jaar, ook in geval ze niet kunnen voldoen aan bovengenoemde toegangseisen, tijdelijk naar binnen om hun kinderen op weg te helpen, net zoals vorig seizoen. Daarna moeten ze weer buiten de poort wachten, als ze niet voldoen aan de bovengenoemde toegangseisen
 • Op het terrein geldt “common sense“, dat wil zeggen dat we van eenieder verstandig gedrag verwachten, onder andere in overeenstemming met de “routing” op het terrein en de gebruikelijke “Corona kaders”.
 • Onze skileraren en andere medewerkers zijn goed geïnstrueerd en we beleven het als “beschaving” dat aanwezigen hun aanwijzingen volgen.
 • Aan de poort staan stewards, waarvan we hopen dan onze leden er fatsoenlijk en redelijk mee omgaan.

Hoe verhoudt ons verenigingsbeleid zich tot de algemene maatregelen van het kabinet. Daar kunnen we duidelijk over zijn.

 • We respecteren de ruimte die het regeringsbeleid biedt maar concentreren op een aantal kenmerken van onze verenigingsorganisatie .
 • We wensen in het clubbeleid de belangen van de verenigingsleden centraal te stellen.
 • We zullen te allen tijden ons houden aan de wettelijke kaders, met name als aan ons gesteld door de gemeente Huizen.
 • Het kan goed dat we uiteindelijk strikter beleid toepassen als vereniging, dan door de regering gewettigd wordt.

Laten we helder wezen,

wij zijn tot onze tenen gemotiveerd om er weer een knallend “Wintersport in Nederland “-seizoen van te maken waarbij we samen met onze leden op redelijke wijze met de effecten van een grillige pandemie omgaan.

Genieten van zorgeloos skiën is het motto !!!!!!!!!!!!!!

Buckels

begin seizoen

Het wintersportseizoen start deze week

Het is al weer zover. Donderdag de 16de aanstaande starten de lessen van nieuwe wintersportseizoen.

Wellicht verwarrend, omdat velen vooral genieten van de nazomerzon, na een zomer met wisselend weer. Maar ook met zon kun je juist goed terecht op de fraaie hellingen van onze Wolfskamer Wintersport vereniging.

En of je nu de skilessen bij ons ziet als voorbereiding op de sneeuw in Oostenrijk of het skiën op onze banen ziet als lekker wintersporten in Nederland, het afgelopen “Covid seizoen” heeft bewezen dat je veel plezier en sportieve beweging vind op onze mooie banen in Huizen, misschien juist als je niet naar de sneeuwgebieden kunt.

Onze leraren en overige medewerkers staan klaar om weer veel ski-plezier te bieden in de Gooische Alpen. Kijk op de website bij Mededelingen  voor de openingstijden van de club.

LEES MEER ,

Het afgelopen seizoen heeft ons veel geleerd. De lastige condities die de Covid pandemie met zich meebracht hebben we samen met de leden omgezet in wat achteraf een heerlijk seizoen is gebleken. We kregen er van alle kanten veel complimenten voor . Twee thema’s gaven ons een leidraad,

 1. Zorgeloos kunnen skien .

We hebben kans gezien door een mooie mix aan voorzorgsmaatregelen om 50.000 persoonlijke lesuren te bieden zonder één Corona geval. Daar zijn we supertrots op.

start seizoen 21-22

 1. Wintersportplezier kun je ook in Nederland beleven.

Een tweede leidraad was de gedachte dat wanneer je niet naar de sneeuw in de bergen kunt dat je dan in ieder geval skiplezier in Huizen kunt hebben. In het bijzonder de verrassend succesvolle programma’s in Kerst- en Krokusperiode bleken een schot in de roos. Maar ook de vele interne wedstrijden, de Bambi Cup met zes uren online streaming weergave, hebben bij gedragen tot wintersportplezier in eigen land.

Hoe gaat dit seizoen ?

We weten het niet ………..er ontstaan steeds weer golfbewegingen van verruiming in de overheidsmaatregelen en dan toch ook weer tegenslag en “verstrakking”. Wij zullen steeds creatief meebewegen met de ruimte die ontstaat, maar houden onze eigen opvattingen over veiligheid en zorgeloos skiën sowieso hoog.  En daar zullen we steeds duidelijk en frequent over communiceren zodat alle ski-liefhebbers steeds weten waar ze aan toe zijn. Voorlopig  beperken we even de toestroom van begeleiders en bezoekers en concentreren op veilige condities voor de sporters.

Acht maanden wintersportplezier bij Wolfskamer

laatste les foto

Het seizoen 2020/2021 zit erop, 25 april.

Het was ongekend. Acht maanden lang skiën en snowboarden in Coronatijd. Iedere week weer opnieuw, 2500 leden in cursusklassen, 60 wedstrijdskiërs, die meerder keren per week trainden en 60 G-skiërs elk weekend.

Welgeteld betrof dit meer dan 55.000 individuele ski-uren en we hebben GEEN CORONA BESMETTING op de club meegemaakt. Onze maatregelen, het zorgvuldig handhavingsklimaat van medewerkers en sporters en de gezamenlijke discipline hebben een zorgeloos sportseizoen mogelijk gemaakt.  Daar mogen we dankbaar voor zijn.

Dat we ook nog weer 300 leden zijn gegroeid, lijkt een erkenning voor wat we “op de mat” hebben gelegd dit seizoen. De extra inzet van medewerkers, het prettige samenspel met de Gemeente Huizen en de NSkiV en het geduld van ouders/begeleiders om een uurtje te wachten op de parkeerplaats droegen ertoe bij dat de vele kinderen, jongeren en ook volwassenen hun geliefde sport konden blijven uitoefenen.

Nu sluiten we de club voor een viertal maanden, waarin met name het groot onderhoud aan de banen verzorgd wordt. We zijn bereikbaar via email en op woensdagen per telefoon. We wensen alle leden en belangstellenden een zorgeloze zomer toe. Tot september!

Het zit erop, maar voor de echte liefhebbers is er Module 3, het start volgende week …schrijf je in

roderik bugles

Dit weekend eindigt de seizoen cursus van 21 lessen. Hij bestond uit 2 modules, namelijk tot de Kerst en na de Kerst.

Maar we hebben ook nog een module 3. Die begint al volgende week. Als je snel bent kun je nog meedoen.

 Waar bestaat module 3 uit? Drie mogelijkheden,

 1. Skimeters maken op een hoger vaardigheidsniveau
 2. Voor Benjamins en Turbo cursisten, verdere voorbereiding voor volgend seizoen
 3. Deelname aan een van de succesvolle Rutschi’s Fun dagen

Het succes van de succesvolle Krokusdagen wijst je de weg in Module 3

Wat we steeds meer zien gebeuren is wat we noemen “Wintersport in Nederland “.

Dus niet zozeer een cursus boeken om straks in de sneeuw goed uit de voeten te kunnen, maar gewoon veel wintersport plezier vinden op de Gooische banen.

De Krokusvakantie wees ons de weg. Meer dan 2300 bezoekers die hun wintersportplezier zochten in de Gooische Alpen. Velen gingen meters maken in het vrij skiën en anderen zochten weer verdere “scherpte “in hun vaardigheid en het plezier dat ze daarin vonden bij een privéles. Een knallend succes was het kinderprogramma “Rutschi’s Fun dagen”, een drie-uurs programma met veel skiën, tuben en spel.

Je vindt het weer, vijf weken lang en voor de gevorderde skiërs een wedstrijd, een week na het einde van module 3. Inschrijving is open.

Dus, bel op korte termijn de receptie, en bespreek waar je nog kunt instappen

 • Bij de typische groep 3 en groep 4 klasjes waar veel slalom, spannende oefeningen en fun te vinden is.
 • Bij de Benjamins waar je jouw beginnende skivermogen verder kunt ontwikkelen
 • Of op één of meer van de dagen (woensdagmiddag, vrijdagmiddag om 14.30 of zaterdag om 13.00 uur.) voor het drie-uurs programma Rutschi’s Fundagen, met skiën, tuben en spelvormen. Dit is voor jongeren tot 12 jaar.

Bel dezer dagen de receptie en bespreek je mogelijkheden

De seizoensinschrijving start maandag

Het is ieder jaar weer opmerkelijk en voor ons als vereniging verheugend, …de run op de plaatsjes in de skiklassen van het volgende seizoen. We beginnen traditiegetrouw op 1 februari, zodat we ruim de tijd hebben om op een zorgvuldige manier de klassen in te delen.

Hoe werkt het dit jaar, voor seizoen 2021/2022?

De inschrijving gebeurt online, vanaf maandag 1 februari.

 • Je gaat naar onze website. Midden op de grote foto bovenaan zit de button “aanmelden seizoen 21-22”.
 • Je vult per cursist bij “seizoenscursus” of “module 1” jouw gegevens of die van je kinderen of partner compleet in.
 • Onderaan kun je aangeven of je nog telefonisch contact wilt voor nader overleg. Wij zullen jou dan bellen op het aangegeven nummer.
 • Binnen 3 dagen na digitale aanmelding krijg je een bevestiging van je inschrijving per email en een betaalverzoek via een TIKKI€.
 • Met dit TIKKI€ dien je binnen drie dagen te betalen en dan is je inschrijving en plaatsing in een cursusgroep definitief. Zonder betaling vervalt de inschrijving. Anderen staan in de regel al te wachten.

We hopen dat op deze manier, Corona-proof en met hedendaags online gemak, de inschrijfprocedure voor iedereen makkelijk en comfortabel is.

Avondsluiting, ook bij Wolfskamer

sneeuw plein We moeten nu toch het hoofd buigen.

We hebben met grote inzet van alle betrokkenen, tot op heden kans gezien het seizoen ‘20/’21 grotendeels doorgang te laten vinden. In nauwe samenspraak ook met de Gemeente Huizen, hebben we voortdurend maatregelen getroffen en waar nodig bijgesteld zodat het skiën en de lessen bij Wolfskamer Wintersport voor leden en belangstellenden mogelijk bleef. Met ook het Kerstvakantieprogramma als extra kregen we dan ook veel complimenten van onze leden.

De AVONDKLOK-maatregel, zoals gisteren bekrachtigd is door de Tweede Kamer, is echter een absolute blokkade voor onze avondlessen. Hier houdt het op.

Wat betekent het?

We hebben als directie en MT besloten dat de avondklassen twee weken lang geen doorgang vinden. Dus vanaf zaterdag 23 januari tot en met dinsdag 9 februari komen de doordeweekse lessen na 19.30 uur, en in het weekend na 20.00 uur te vervallen.

Het is een collectieve maatregel van de club, mede in het licht van beschikbaarheid van Corona randvoorwaarden die we moeten kunnen blijven beheersen. We bieden de klassen die dit betreft aan dat ze na beëindiging van module 2 op zondag 14 maart, nog twee inhaallessen krijgen in de tweede helft van maart. Berichten daarover volgen nog.

Laten we vooral hopen dat deze “avondklok schade” beperkt blijft tot de komende veertien dagen. Maar vooral ook dat het regeringsbeleid in deze bijdraagt aan het gezond blijven van zoveel mogelijk mensen.

Wolfskamer Wintersport is dankbaar dat het seizoen in deze lastige periode grotendeels intact is gebleven en dat het wintersportplezier op onze banen ook dit seizoen doorgang heeft kunnen vinden. Wij danken je bij voorbaat voor het begrip.

Wintersport in Nederland was een groot succes

Onder het motto “licht in de tunnel” hebben velen genoten van ons wintersportprogramma in de Kerstvakantie. Eigenlijk begon het al half december met de zeer geslaagde online Wolfskamer Nationale Bambi Cup. Met een paar honderd gedreven deelnemers, 6 uur lang “streaming “online TV en 6000 inlogs liet Wolfskamer Wintersport iets bijzonders zien.

Maar het daarna volgende Kerstvakantie programma “Licht in de tunnel”, het sportieve en recreatieve antwoord op de Lock Down periode, was eigenlijk een nog groter succes. Onder het motto “Wintersport in Nederland” boden we vele dagen een gevarieerd programma van “vrij skiën”, “proeflessen en clinics” en voor de vele kinderen “het feestelijke tuben”. Voor familieleden, vrienden en kennissen van onze leden was er de mogelijkheid van een kerstpas of dagpas waardoor zeer velen hun wintersportbeleving in de Gooische Alpen konden genieten.

Meer dan 2200 vrij-skiërs mochten we deze dagen ontvangen, 350 tubers, meer dan 100 individuele lesnemers en niet minder dan 70 sportievelingen die een clinic deden zoals een buckelpiste training.

De stemming was opperbest, de benauwdheid van de Lock Down werd even vergeten, terwijl we anderzijds met strikte Coronaregels en alerte stewards een Covid veilige sportsituatie hebben gecreëerd. De roep om een vergelijkbaar programma in de Krokusvakantie klinkt nu al.

roetschie

 

Gezond skiën en genieten bij Wolfskamer Wintersport in Huizen!