.financity-logo { display: none; } .single footer, .single .financity-blog-title-wrap{ display:none !important; } tribe-bar-date-filter table { width: 100%; text-align: left; margin-bottom: 10px; } table tr td { padding: 0px;} /* div.gdlr-core-column-20 { position: fixed; right: 0; }*/ .wpcf7-form-control { background-color: #FFFFFF; } ..gdlr-core-page-builder-body { background-color: #FFFFFF; } body .gdlr-core-blog-full .gdlr-core-excerpt-read-more { display: none; }

Extra nieuwsbrief januari 1.3

Ons clublid Maarten Meiners, gaat naar de Olympische Spelen in Peking beijing

reuzeslalom

Waanzinnig trots zijn we. Eigenlijk een onmogelijke opgave om vanuit de “platte” Lage Landen je te ontwikkelen tot een Olympische topsporter in het machtige Alpine slalom werk. Passie, ondernemersgeest en keiharde discipline hebben “onze” Maarten zover gebracht. We dachten na de classificatie wedstrijd in het Zwitserse Adelboden dat de “droom” over was. Echter een lobby van NSkiV bij NOC/NSF met als argument dat Covid juist de sporters zonder land-team onevenredig heeft benadeeld bleek hout te snijden. Maarten gaat naar Peking en kan daar zijn opwachting maken van 4 tot 20 februari aanstaande. Letterlijk en figuurlijk een reuzenslalom die Maarten heeft veroverd. 

Maarten was nog op Wolfskamer in het najaar om onder leiding van onze clubdirecteur een podcast op te nemen voor het Topsport Community Platform van oud-Olympiër Pieter van den Hoogenband. Inmiddels heeft zijn sponsor ERU- kaas ook een viertal mooie filmische portretten gemaakt. In al die uitingen komt hetzelfde beeld naar voren, van dat jongetje dat bij Wolfskamer wilde skiën en maar één ding als gedreven passie voelde ………ik wil de top in Alpineskiën behalen. De inmiddels 29-jarige Maarten zat destijds als jongere in ons wedstrijdteam en menig clublid, zoals bijvoorbeeld Laurens de Jong herinnert nog zijn vriendelijke maar enorm gedreven wil om vooruit te komen in de sport.

Het werd een lange en eenzame “hill up battle”, met intensieve steun van zijn ouders en voortdurende zoektocht naar financiële bijdrage door sponsors. Dat dat gelukt is mag je sowieso al bijzonder noemen.

Inmiddels heeft hij iets bijzonders voor elkaar gekregen. Daar waar de atleten uit de Alpine landen terug kunnen vallen op sterke en goed geoutilleerde land-teams waarmee getraind wordt, moest Maarten zelf oplossingen bedenken. Hij vond een gezelschap dat hij mede moest bekostigen, van andere solisten die samen naar model van de teams van de Alpine landen een jaarprogramma optuigen.

En daar lag in de afgelopen twee Covid jaren de crux. Veel minder mogelijkheden om een goed programma te realiseren. Op grond van zijn Wereldbeker punten en zijn indrukwekkende doorzettingsvermogen heeft hij dus deze “last minute” selectie verworven.

meiners foto

Wolfskamer Wintersport is supertrots op Maarten en zal hem van 4 tot 20 februari nauwgezet volgen en waar mogelijk aanmoedigen.