.financity-logo { display: none; } .single footer, .single .financity-blog-title-wrap{ display:none !important; } tribe-bar-date-filter table { width: 100%; text-align: left; margin-bottom: 10px; } table tr td { padding: 0px;} /* div.gdlr-core-column-20 { position: fixed; right: 0; }*/ .wpcf7-form-control { background-color: #FFFFFF; } ..gdlr-core-page-builder-body { background-color: #FFFFFF; } body .gdlr-core-blog-full .gdlr-core-excerpt-read-more { display: none; }

Leeftijdgrens

De minimumleeftijd is 4.0. Hier hebben wij bewust voor gekozen.  

Deze leeftijdsgrens is gesteld omdat ervaring leert dat kinderen tot 4 jaar lichamelijk en geestelijk niet rijp zijn om onze skilessen te volgen op onze baan. Kinderen die jonger zijn hebben nog niet (voldoende) de fijne motoriek, coördinatie en vooral ook de kracht. De weerstand op de baan is veelal groter dan de sneeuw. Daarbij komt ook dat de concentratieboog van een jong kind erg kort is. Dan zijn 50 les minuten ineens wel erg lang.  

Voor een kind van 3 is het maken van een ploeg (pizzapunt) bijvoorbeeld heel moeilijk. Dit komt omdat ze hierbij hun benen naar binnen moeten draaien. Deze beweging vergt veel meer coördinatie en kracht dan de benen naar buitendraaien, wat bijvoorbeeld gebeurt als een kind een voetbal wegschopt”. Ski les voor de allerkleinsten houdt niet meer in dan wat stappen op de ski’s en spelletjes doen; het gaat vooral op plezier maken in de sneeuw, zie het als een soort peutergym. Maar écht skiën en van een piste afgaan, is pas vanaf een jaar of 4-5 aan te raden. 

Er is een verschil tussen spelenderwijs met de ski’s omgaan en écht leren skiën.  

Een driejarige peuter kan dus best wat aanmodderen in de sneeuw, maar echte bochtjes komen pas later. Doordat de weerstand op een borstelbaan groter is dan de sneeuw vereist dit ook meer kracht en coördinatie wat bij een jong kind nog niet voldoende ontwikkeld is 

Sport zorgt voor plezier en zelfvertrouwen. Maar gaan bovenstaande dingen fout en begint het kind te vroeg, dan werkt sporten juist averechts.  

Dus: let’s have some fun, dat skiën komt later wel!

Indicatie voortgang per leeftijdscategorie tijdens de beginnerslessen: 
Een beginner tussen 6 en 8 jaar heeft gemiddeld 7 lessen nodig om de basis te leren en richting lift te gaan. 
Een 5-jarige heeft hier gemiddeld 9 lessen voor nodig. 
De jonge 4-jarige heeft gemiddeld 12 lessen nodig. 
De jonge kinderen zullen voornamelijk in het begin bezig zijn met balansvaardig worden d.m.v. diverse loopvormen, klimmen en glijden.  

Hier zult u met name in de vervolg lessen in module 2 en het daaropvolgende seizoen deze investering terugzien. 

Let op; het is een indicatie, dit alles is per groep of kind verschillend (coördinatie en motoriek).