.financity-logo { display: none; } .single footer, .single .financity-blog-title-wrap{ display:none !important; } tribe-bar-date-filter table { width: 100%; text-align: left; margin-bottom: 10px; } table tr td { padding: 0px;} /* div.gdlr-core-column-20 { position: fixed; right: 0; }*/ .wpcf7-form-control { background-color: #FFFFFF; } ..gdlr-core-page-builder-body { background-color: #FFFFFF; } body .gdlr-core-blog-full .gdlr-core-excerpt-read-more { display: none; }

skigebiet-snow-space-salzburg-flachau-wagrain-st-johann-1995

We zijn als Wolfskamer Wintersport trots op onze wedstrijdskiërs . Een zorgvuldig geselecteerde groep van meer dan 40 racers vormen ons Wolfskamer skiteam. En naast de wedstrijden op de kunststofbanen en de sneeuwhallen in Nederland doen ze ook mee aan heuse wedstrijden in de Oostenrijkse bergen. Komende krokusvakantie staan onze wedstrijdskiërs aan de start van het Nederlands Kampioenschap in de sneeuw in het Oostenrijkse Maria Alm.

Uit vier groepen bestaat ons team. De jonge racers vanaf 8 jaar (benjamins & aspiranten) kennen twee niveaus, namelijk de Stubbies 1 en Stubbies 2, genoemd naar de lage slalompalen waar ze in afdalingen omheen moeten als ze het echte werk doen. De oudere racers en al meer gevorderden (scholieren en junioren) kennen ook twee niveaus namelijk “Palen 2” en “Palen 1”, genoemd naar het grote formaat slalompalen waar ze in de afdalingen in slalom en reuzenslalom omheen moeten.

Het hoeft geen uitleg dat ons skiteam hard traint. Met de beste trainers van Nederland (jaja, zo mogen we onze collega’s best noemen) zijn ze meerdere keren per week intensief bezig op de baan, in de sneeuwhal in Zoetermeer en gedurende zes trainingsweken in  Stubai en Wagrain in Oostenrijk.

55064

In de herfstvakantie, toen er nog weinig sneeuw lag in de bergen, trainden ze een week in Stubai op de hoge gletsjer met “eeuwige sneeuw’. In de kerstvakantie werd twee weken getraind in Wagrain. En nu met de krokusvakantie voor de boeg gaan ze weer twee weken, naar het gebied bij Wagrain.

Uitdagend is dat daar ook de Nederlandse Kampioenschappen plaats vinden en dat ons team daar natuurlijk zijn “mannetje wil staan”. Wij gaan er stilletjes vanuit dat er podiumplaatsen worden gescoord.

2917