.financity-logo { display: none; } .single footer, .single .financity-blog-title-wrap{ display:none !important; } tribe-bar-date-filter table { width: 100%; text-align: left; margin-bottom: 10px; } table tr td { padding: 0px;} /* div.gdlr-core-column-20 { position: fixed; right: 0; }*/ .wpcf7-form-control { background-color: #FFFFFF; } ..gdlr-core-page-builder-body { background-color: #FFFFFF; } body .gdlr-core-blog-full .gdlr-core-excerpt-read-more { display: none; }

Nieuwsbrief dec 2021 1.2

Kerstsfeer en de spelregels   

kind pizza

Het lijken zaken die niet bij elkaar passen…kerstsfeer en spelregels. Wij zien dat heel eenvoudig. Kerst is in de beschaafde Westerse cultuur bij uitstek de periode dat we stil staan bij belangrijke uitgangspunten van onze samenleving. Het zijn uitgangspunten die in twintig eeuwen Christendom aan onze cultuur en het samenlevingsklimaat hebben bijgedragen. Respect voor mens, dier en omringende wereld, maar ook tolerantie en mededogen, zijn hoekstenen van onze veel geprijsde cultuur. Bij Wolfskamer is dat een inspiratiebron, in het bijzonder in het werken met de vele jonge kinderen die bij ons verwachtingsvol hun afdalinkjes maken. Maar soms worden ook wij onaangenaam verrast…

In deze periode hebben we al in augustus gezegd dat we het graag voor iedereen veilig willen maken. Een maatregel die we toen al stelden was het toetsen van een QR-code bij de poort als voorwaarde voor toegang tot onze terreinen. We gingen daarin verder dan strikt noodzakelijk vanuit landelijke regelgeving. Maar 95% van onze leden hebben het toegejuicht en deden positief mee.

Voor ons is het huidige pakket aan overheidsmaatregelen, zoals een QR-code, een mondkapje bij binnenruimtes, 1,5 meter afstand en hygiëne door handen wassen en in je elleboog niezen volkomen vanzelfsprekend. Ook zullen we soms mensen de toegang moeten weigeren als ze niet aan de basisvoorwaarden voldoen.

Het is soms voor onze medewerkers en voor welwillende leden schrijnend hoe bot individualisme en onverschilligheid naar derden, de situatie aan de poort onchristelijk kunnen maken. Daar hopen we op een Kersthouding de komende periode.

kerstboom

Wij vertrouwen dan ook steeds op het inzicht en het besef dat overtreden van de spelregels de hele vereniging in de waagschaal stelt. We hebben actieve controle van Boa’s, wat we in de samenspraak met de Gemeente ook toejuichen. Maar waar we vooral op hopen is beschaving en begrip. En het inzicht dat het aan de laars lappen van aanwijzingen van onze medewerkers, hun zorgzaamheid kwetst en de 3500 verenigingsleden potentieel een skisport ontneemt als we zouden moeten sluiten.

Graag zien we in deze ook de sociale steun van velen die onze Kerstsfeer mede bevorderen.

Even op een rijtje,

  • Alle leden zijn welkom op het terrein als ze een QR-code kunnen tonen of een vergelijkbare factor (negatieve test of bewijs van “genezen “te zijn)
  • De bedoeling is uiteraard dat je komt skiën en dus dat je ski-kleren aan hebt.
  • Mensen die dat ook willen maar geen lid zijn kunnen voor deze periode voor €25,- een Kerstlidmaatschap verwerven.
  • Mensen die niet aan deze voorwaarden voldoen maar graag even een jong kind “op de rit zetten brengen ons in ernstige verlegenheid als ze vervolgens misbruik maken van de situatie en niet weer naar buiten gaan. We hopen in deze ook op sociale controle.
  • Mensen die onverschillig naar dit alles onder intimidatie zich toegang verschaffen zullen we kwalificeren als plegers van huisvredebreuk en daarvoor roepen we de hulp van de Politie in.

 

Wij hopen dat de vriendelijke en stijlvol aangeklede ambiance met Kerstmis iedereen op goede gedachtes brengt.