.financity-logo { display: none; } .single footer, .single .financity-blog-title-wrap{ display:none !important; } tribe-bar-date-filter table { width: 100%; text-align: left; margin-bottom: 10px; } table tr td { padding: 0px;} /* div.gdlr-core-column-20 { position: fixed; right: 0; }*/ .wpcf7-form-control { background-color: #FFFFFF; } ..gdlr-core-page-builder-body { background-color: #FFFFFF; } body .gdlr-core-blog-full .gdlr-core-excerpt-read-more { display: none; }

Nieuwsbrief januari 2021 1.2

In Huizen ligt mijn basis als topsporter

nb jan 1.2.1

Hij is 28 jaar, al jaren prof en veroverde onlangs als eerste Nederlander ooit, wereldbekerpunten op de reuzenslalom. Maarten Meinders, lid van Wolfskamer Wintersport waar hij ooit als kind met skiën begon en vervolgens lid werd van het wedstrijdteam. Begin december werd Meiners 26ste op de reuzenslalom in het Italiaanse Santa Catarina Vulfurva.

Het is net als bij de paar Internationale autocoureurs die Nederland kent en de tennissers en de golfers. Ze zijn na een jeugd bij Nederlandse verenigingen of teams, hun passie achternagegaan en leven feitelijk als ondernemer in het buitenland, willen ze hun professionele status op mondiaal niveau gestalte geven. Wolfskamer is trots op Maarten die nog altijd betrokken is bij onze club.

In het verleden ben ik weleens als exoot aangeduid op de internationale televisie. Zo voel ik me eigenlijk niet”, laat hij weten. Toch was Meiners wel een eenling tussen de geoliede teams van de Alpenlanden en de Amerikanen toen hij eenmaal de stap naar het profcircuit had gemaakt. “Dan is de sport duur. Je hebt een coach nodig, iemand die je ski’s prepareert en af en toe een fysiotherapeut.”

Er was een team waarbij Meiners zich kon aansluiten: Global Racing. Daar skiet hij nu met twee Belgen, een Australiër en subtoppers van de erkende skilanden. “Het is zeker niet makkelijk als enige Nederlander, maar met dit team heb ik na jarenlang hard werken een stijgende lijn te pakken. Ik kom steeds dichter bij de topdertig, dat is de maatstaf in onze sport.”

nb ja 1.2.2

De beste prestatie van een Nederlandse skiër in het wereldbekercircuit is nog altijd van Marvin van Heek. Hij werd in 2012 achtste op de afdaling in Bormio.

Als Meiners in 2022 naar de Winterspelen wil, moet hij komend seizoen een keer bij de top acht eindigen of twee keer bij de topzestien. Een haast onmogelijke opdracht van sportkoepel NOC*NSF, dat alleen met medaillekandidaten naar Peking wil. Dat frustreert Meiners: “De Nederlandse eisen zijn het zwaarst ten opzichte van alle andere landen in het skiën. Dat zegt wel genoeg eigenlijk. Je kan je afvragen of dat de olympische gedachte is.”

In 1952 was Nederland voor het laatst vertegenwoordigd op de ski’s bij de Spelen met Dick en Peter Pappenheim en Margriet Prajoux.

Maar Maarten blijft een olympiër in hart en nieren. Voor sport heeft hij alles over. Zo droeg hij in december nog bij, tijdens onze zes uur lange uitzending van de Bambi Cup, met een direct interview vanuit Oostenrijk.

Wij vinden het geweldig dat onze leraren bijdragen aan sportambitie van onze leden, op Wereldbeker niveau.