.financity-logo { display: none; } .single footer, .single .financity-blog-title-wrap{ display:none !important; } tribe-bar-date-filter table { width: 100%; text-align: left; margin-bottom: 10px; } table tr td { padding: 0px;} /* div.gdlr-core-column-20 { position: fixed; right: 0; }*/ .wpcf7-form-control { background-color: #FFFFFF; } ..gdlr-core-page-builder-body { background-color: #FFFFFF; } body .gdlr-core-blog-full .gdlr-core-excerpt-read-more { display: none; }

Nieuwsbrief Maart 21.1

Spectaculair……, Wolfskamer in Coronatijd

rutshi band

Na meer dan zes maanden draaien onder Coronacondities kunnen we met enige trots stellen dat Wolfskamer Wintersport als vereniging dit seizoen iets bijzonders aan het realiseren is. Met grote inzet, inspiratie en passie voor de sport hebben we met zijn allen mogelijk gemaakt dat we zonder één misstap al 180 dagen zorgeloos skiën. Wat houdt het in?

2500 cursisten die iedere week hun lessen volgen met hun 250 klasjes, twee wintersportvakanties, de Kerst- en de Krokusvakantie, volle bak bij het programma-aanbod met een paar duizend deelnemers, een groot Nationaal Bambi Cup event met meer dan 400 deelnemers en met 6 uur lang online streaming verslag en een herfst, winter en lente Cup met in totaal 9 competitiedagen voor de wedstrijdsporters van de vereniging. Maar ook het veelvuldig gebruik van vrij skiën op onze hellingen spreekt tot de verbeelding. Verwondering alom dat dat allemaal kan in de Gooische Alpen.

Het begon in augustus, het besef dat het opnieuw de verkeerde kant uit zou gaan met de pandemie. De eerste reflex van staf en management was een nerveuze reactie. Alle beschikbare ambtelijke regeltjes die er te vinden waren werden verzameld. Totdat we het aan de kant gooiden en ons boerenverstand gingen gebruiken.  Simpel doorgronden van de patronen van het virus gaf ons aanwijzingen over welke maatregelen in het bijzonder ons zouden helpen een veilige sportsituatie op onze hellingen te bevorderen. Wat eruit kwam had volmondig de instemming van de Gemeente en ook van de vertegenwoordigers van NOC/NSF en de skibond NSkiV.

Heldere looproutes op het terrein, geen bezoekers/begeleiders op het terrein, wel de mogelijkheid kinderen onder de 10 jaar te laten helpen door hun ouders om hun skimateriaal aan te trekken, Coffee/ erwtensoep to-go , voor als je in je auto moet wachten op je kind, mondkapjes voor medewerkers en een mondkapjes aanbeveling voor leden, en uiteraard de gewone Corona gedragsregels.

Met het inzetten van 8 stewards boven de sterkte hebben we elkaar steeds geholpen de Corona spelregels op peil te houden in de drukte van alle dag.

We kunnen niet anders stellen dan dat we overwegend positieve respons hebben gekregen op onze aanpak en de zorgvuldigheid die er uit sprak. Leden en medewerkers hebben gezamenlijk op deze manier mogelijk gemaakt dat we probleemloos en in goed vertrouwen de hele Corona periode onbevangen hebben kunnen doorgaan met sporten.

baan 4

Van een andere orde is de inschrijving voor het komende seizoen. Het lijkt wel of de overtuiging gegroeid is dat je bij Wolfskamer als grootste sportvereniging in haar soort in Nederland, kunt rekenen op professionaliteit en dus op zorgeloos skiën.

Hoewel het seizoen pas in september begint, hebben al bijna 1400 leden zich ingeschreven voor de cursussen voor komend seizoen. Indrukwekkend veel. Leuk is dat het daarbij ook gaat om bijna 300 echt nieuwe leden. Feitelijk beschouwen we  dit inschrijvingsresultaat als een groot compliment aan de vereniging. Het gaat over kwaliteit van het lesgeven, de kwaliteit van ski-banen en paviljoens, de vriendelijke sfeer op de club en de flexibiliteit in situaties zoals nu met Corona.

We zijn dankbaar dat het echt goed gaat met de vereniging, ook in deze complexe tijd.