.financity-logo { display: none; } .single footer, .single .financity-blog-title-wrap{ display:none !important; } tribe-bar-date-filter table { width: 100%; text-align: left; margin-bottom: 10px; } table tr td { padding: 0px;} /* div.gdlr-core-column-20 { position: fixed; right: 0; }*/ .wpcf7-form-control { background-color: #FFFFFF; } ..gdlr-core-page-builder-body { background-color: #FFFFFF; } body .gdlr-core-blog-full .gdlr-core-excerpt-read-more { display: none; }

Nieuwsbrief maart 21.3

De Avondklok en hoe we het opgevangen hebben

sneeuw huis

Hadden we jarenlang een stabiele planning van onze seizoenen en van de skilessen en evenementen, de Pandemie heeft veel op zijn kop gezet. Veel hebben we nog voorspelbaar kunnen opvangen. Maar de slalomroute van het kabinet met de Avondklok, heeft ons uiteindelijk het leven echt moeilijk gemaakt. Vele avondgroepen (meer dan 50, dus zo’n kleine 500 cursisten) kwamen in de moeilijkheden.

Het is met grote flexibiliteit van de betrokken leden dat we toch nog redelijk geruisloos ook deze “hobbel” hebben kunnen nemen. Dank aan de leden dat men loyaal en met positieve inzet bijgedragen heeft aan het vinden van oplossingen.

De avondlessen kennen een grote populariteit bij met name volwassenen. Een druk bestaan met werk en gezin maakt voor velen vaak een “uitstap” naar de avond aantrekkelijk. Zo hadden we dus jarenlang vaste groepen op de verschillende doordeweekse avonden. Stereotiep waren bijvoorbeeld de gezellige “Erdinger” groepen op de dinsdagavond.

De avondklok leek in eerste termijn te gaan over slechts twee weken. Dus de oplossing was vlotjes bedacht, namelijk de twee gemiste weken “achteraan” het seizoen plakken, als de avondklok ongetwijfeld weer vervallen zou zijn. Niets was minder waar. Met toenemende schrik zagen we na verloop van tijd de avondklok worden tot een nieuw en schijnbaar duurzaam fenomeen in de samenleving. Toen hebben we toch het roer radicaal om moeten gooien en heeft een team van 4 “telefonistes” alle 500 “avondskiërs “ benaderd om te kijken of er ruimte was om naar tijdstippen eerder op de dag te switchen . Velen toonden zich zeer bereid om mee te bewegen, mede mogelijk gemaakt doordat ook velen hun werkend leven naar thuis hadden verplaatst. Daarmee ontstond een reële beweeglijkheid.

hulpjes baan 5

Toen ook de leraren overwegend mee konden bewegen en een aantal klasjes in elkaar te schuiven bleek, was de oplossing daar. Het is bijzonder dat ook dit rooster-technische kunststukje gerealiseerd is.

Het toont ook hier dat de Coronamaatgelegen van overheidswege, door inzet en flexibiliteit de voorgang van het skiseizoen niet heeft kunnenplat leggen. We zijn er trots op dat ook deze aanpassingen zijn gelukt.