.financity-logo { display: none; } .single footer, .single .financity-blog-title-wrap{ display:none !important; } tribe-bar-date-filter table { width: 100%; text-align: left; margin-bottom: 10px; } table tr td { padding: 0px;} /* div.gdlr-core-column-20 { position: fixed; right: 0; }*/ .wpcf7-form-control { background-color: #FFFFFF; } ..gdlr-core-page-builder-body { background-color: #FFFFFF; } body .gdlr-core-blog-full .gdlr-core-excerpt-read-more { display: none; }

Nieuwsbrief november 4.3

  nieuwsbrief   

Algemene Ledenvergadering Online

Wolfskamer Wintersport is een vereniging. Dat was vanaf de start in de jaren ’70 zo en dat is nog steeds de actuele wens van de leden en medewerkers. Je ziet tegenwoordig heel veel sport- en recreatieorganisaties die op commerciële basis georganiseerd zijn. En de dagelijkse operatie van Wolfskamer heeft ook veel weg van een bedrijf. Maar toch heeft een vereniging een “ziel” en dat is anders en dat is fijn, dat realiseren we ons vaak en dat willen we ook.

En dan is een Algemene Ledenvergadering een belangrijk fenomeen. Niet alleen omdat het statutair is vastgelegd, maar vooral ook omdat het de verenigingsfolklore levend houdt. Maar hoe doe je nu een ALV in Corona tijd. Wij gaan hem virtueel doen, ofwel online

Wat komt daar zo al bij kijken?

LEES MEER

Soms zijn ledenvergaderingen ook “draken” van bijeenkomsten. Vooral als er de bekende “azijn zeikers” zitten die maar amper de geest van de vele leden representeren. Maar toch is dat tegelijkertijd ook weer een toets op de kracht van de vereniging. De 3500 leden van Wolfskamer Wintersport, vaak jonge gezinnen en hun kinderen, zijn zeer positieve verenigingsleden die genieten van de sport en van wat de vereniging te bieden heeft. Veelal geven ze aan de organisatie waardevolle adviezen en anderzijds ook kritiek en complimenten. Dat houdt de club scherp en wakker.

De Covid-noodwet voor algemene ledenvergaderingen is op 24 april 2020 in werking getreden en kent als voornaamste factor dat een ALV volledig digitaal gehouden kan worden. Dus ook elektronisch stemmen is geoorloofd en rechtsgeldig. Wij bij Wolfskamer Wintersport gaan het dan ook zo aanpakken.

De ALV zal plaats vinden op 8 december a.s., als volgt,

  • Allereest komt op de statutair correcte termijn de uitnodiging voor deelname en de agenda naar de leden. Ook worden de jaarstukken, belangrijk punt in deze vergadering, via de website gepubliceerd.
  • Dan kunnen leden zich opgeven, met naam en andere gegevens, voor deelname.
  • Ze worden geregistreerd als ook de vragen die ze graag behandeld willen zien in de digitale vergadering.
  • Middels een softwareprogramma dat het karakter heeft van “chat & stemmen” zullen de leden die zich opgegeven hebben gaan deelnemen.
  • Vooraf, een week van tevoren, komt naast de eerder gepubliceerde stukken een video online waarin een terugblik wordt gegeven op het afgeronde seizoen. Ook zal de voorzitter namens het bestuur, verwoorden wat de visie is van het bestuur op het seizoen, de ontwikkeling van de club en de nabije toekomst. We hopen op deze wijze inspirerend te zijn ten aanzien van de stem van de leden.

algemene ledenvergadering