.financity-logo { display: none; } .single footer, .single .financity-blog-title-wrap{ display:none !important; } tribe-bar-date-filter table { width: 100%; text-align: left; margin-bottom: 10px; } table tr td { padding: 0px;} /* div.gdlr-core-column-20 { position: fixed; right: 0; }*/ .wpcf7-form-control { background-color: #FFFFFF; } ..gdlr-core-page-builder-body { background-color: #FFFFFF; } body .gdlr-core-blog-full .gdlr-core-excerpt-read-more { display: none; }

Corona en onze nieuwe regels

nb september 1.3

Dat het Covid 19 virus de wereld grondig op zijn kop heeft gezet, is duidelijk. Vele vanzelfsprekende zaken gingen ondersteboven. Persoonlijke vrijheid, economische weerbaarheid en ook het sociale leven zijn grondig gewijzigd. En dan hebben we het nog maar niet over de mensen die met ernstige en soms dodelijke klachten in ziekenhuizen zijn beland. Velen verloren dierbaren.

Bij Wolfskamer waren we in aanvang ook bevreesd voor de continuiteit van het beleven van de skipassie in de Gooische Alpen. Maar naarmate we ons meer in de materie verdiepten zagen we toch licht aan de horizon.

We hebben kans gezien, op een hele natuurlijke wijze, een stevig beleid en maatregelenpakket te ontwikkelen, waardoor “zorgeloos skien “opnieuw en zonder voorbehoud tot de mogelijkheden kan behoren.

We starten het nieuwe seizoen dan ook vol vertrouwen.

Soms helpt humor ook om leuke oplossingen te vinden. De gedachte dat skí’s onder je schoenen al een natuurlijke bijdrage leveren aan “social distance” doordat de “lange latten” nabijheid verhinderen, voedde ons in het vertrouwen dat we een veilige omgeving konden bouwen bij Wolfskamer Wintersport. Voorop staat het verkeerskundige beleid op het terrein.

  • Er is een route vastgesteld vanaf binnenkomst, via het nieuwe Wolfskamer Plaza plein tot helemaal naar achteren naar het VGW-paviljoen bij de banen 5,6, & 7. Het wordt op het terrein duidelijk weergegeven
  • Waar de heenweg naar achteren langs de hoge zijde loopt, aangrenzend aan de sportbanen van Coronel Sports, is de terugweg over de lage uitloopstrook van de skibanen.
  • Dat vergt, net als bij een bouwput in de weg, dat we op elkaar moeten wachten. Dus de lessen zijn iets korter zijn om het terug-verkeer mogelijk te maken. Corona regisseurs wijzen terplekke de weg.
  • In de gebouwen geldt hetzelfde verkeerskundige principe. Zowel in de nieuwe verhuurruimte in het souterrain van Wolfskamer Plaza als bij de receptie/inschrijfbalie in het oude gebouw is er een eenrichtingsverkeer traject uitgelegd. Een beetje geduld doet wonderen als je in de rij staat, met gepaste afstand.
  • Kinderen die naar lessen worden gebracht, worden geacht maximaal één begeleider bij zich te hebben. Daar geldt natuurlijk wel de algemene regel dat mensen uit één gezin wel meer onderlinge nabijheid mogen hebben.
  • De Horeca is in zekere zin gereduceerd tot “Food en Beverage”- to go. Dus geen uitgebreide ‘Apresski beleving maar afhaalpunten en consumptie op de bekende ruimere locaties.
  • Tot slot zijn bekende gedragsregels vastgesteld in de trant van “bij ziekte niet verschijnen” en “de aanwijzingen van onze medewerkers sympathiek volgen”.
  • Het patroon van de klassen op de skihellingen gebeurt onder aansturing van de leraren, die ook getraind zijn in handhaving van de gedragsregels.

De eerste test bij de Open Dagen sterkte ons in de kwaliteit van de maatregelen. Zorgeloos skiën hoort ook nu weer bij Wolfskamer Wintersport

nb september 1.3